Hlavní obsah
Umění a zábava

Moderátor Hitrádia Orion dokonale imituje Ondru Novotného, video baví nejen fanoušky Survivoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik / benzoix

Obrázek je ilustrační

Už jste viděli vtipné video moderátora Vršanského na úkor Ondřeje Novotného? Rádiový komik tím baví společnost, byť může být pro některé jeho humor lehce za hranou. Přesvědčte se sami.

Článek

Čas od času je možné na sociálních sítích narazit na opravdové poklady. Především co se humoru týče. O jeden takový se postaral známý rádiový moderátor Dominik Vršanský. Ten totiž v několika vtipných videích imituje další známou tvář naší země, a to Ondřeje Novotného, aktuálně působícího jako moderátor známé reality show Survivor. Vtipná videa se těší obrovské popularitě, pro někoho ale může jít o humor na hraně.

Dominik Vršanský

S Dominikem Vršanským, rodákem z Orlové, se nejčastěji můžeme potkat od pondělí do pátku při poslechu Hitrádia Orion. Mezi šestou a devátou ranní se stará o zábavu a zpříjemňuje tím ráno posluchačům. Jeho cesta a popularita roste postupně. Přes moderování v televizi ÓČKO, působení na Primě, až po práci v redakci iDNES.cz.

Mladý třicetiletý moderátor tak využívá své stále rostoucí popularity a začíná být poměrně aktivní i na instagramu, kde se mu během poměrně krátké doby povedlo nasbírat necelých 150 000 sledujících. To je na poměry českého trhu už slušné číslo. K tomu mu dopomohla i některá humorná videa z posledních týdnů, která natočil v souvislosti s probíhající reality show Survivor.

Ondřej Novotný

Aktuální život Ondřeje Novotného je o dost jiný než ten Dominikův. Ondřej už má svou cestu alespoň z mého pohledu vyšlapanou a nyní už jen sklízí ovoce z předešlé práce. Nejvíce lidí ho patrně zná spojeného se značkou Oktagon MMA, tedy organizací, která pořádá turnaje v bojových sportech. A zpravidla jednou za rok je možné Ondřeje vidět i v již zmíněné reality show Survivor.

Skládám tady pomyslný klobouk dolů před univerzálností Ondřeje. Je to podnikatel, úspěšný muž, mluvící s různými skupinami lidí ve stejný moment. Od lidí, kteří se celý život jen „mlátí“ v kleci, až po obchodníky, se kterými v rámci svého podnikání spolupracuje. A pak si jen tak odskočí do televizní show, kde několik týdnů jako moderátor provází diváka životem soutěžících na ostrově.

Specifické Ondřejovo moderování

Jenže moderovat reality show, kterou v televizi sledují stovky tisíc diváků, a být jako moderátor v kleci a vyhodnocovat právě proběhlý zápas, jsou dvě různé disciplíny. A tak moderování ve Survivoru pojal Ondřej po svém. Pro mnohé z nás je skvělý, zábavný, snažící se z reality show vymáčknout co nejvíce. Snaží se být správně dramatický, pracovat s hlasem a pomlkami, a improvizovat tak kvalitně, jak je to jen možné. Koneckonců o tom, že mluvit umí, se můžete přesvědčit v krátkém videu níže.

Reakce Vršanského

Až Dominik Vršanský mě ale vlastně nepřímo upozornil na to, že na stylu moderování Novotného lze najít něco vtipného. Natočil totiž několik vtipných běžných situací ze života, ve kterých volí právě Novotného styl mluvy. A o tom, že se Dominikův humor potkal i s humorem ostatních lidí, svědčí pozitivní reakce lidí právě na tato jeho videa. Některá z nich mají i desítky tisíc „lajků“. Posuďte sami a uznejte, že je Dominikův herecký výkon opravdu unikátní. V tomto případě na dětském hřišti.

Nutno dodat, že i v tomto případě je více než důležité celou situaci hodnotit s nadhledem. Mladý moderátor rádia těmito příspěvky baví desítky tisíc lidí, Ondřeji Novotnému tím vzniká reklama, za kterou nemusí platit. Oba tak můžou být spokojení.

Jistě tu nejde o žádné ponižování, nebo vysmívání se. Humor je zkrátka kořením života, a to i v případě, že je částečně na hraně. Je třeba jen myslet na dodržení hranic, které by humor neměl překračovat. A v tomto případě je z mého pohledu vše v pořádku.

Zdroje:

  • HitrádioOrion.cz. Snídaně šampionů na Hitrádiu Orion (dostupné ZDE).
  • Fights.cz. Hra o trůny Oktagonu. Ondřej Novotný vysvětlil, jak sestavuje zápasy (publikováno 23. října 2023, dostupné ZDE).
  • Město-Orlová.cz. Dominik Vršanský zdraví Orlovou (dostupné ZDE).
  • TV.Nova.cz. Survivor 2024 začíná! Moderátor Ondřej Novotný zažehl pochodeň (publikováno 10. února 2024, dostupné ZDE)
  • iDnes.cz. Kontroverzní ostrý humor se dnes nechytá, říká moderátor a bavič Vršanský (publikováno 2. ledna 2024, dostupné ZDE).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz