Hlavní obsah
Lidé a společnost

Rey Koranteng: tři dcery po 10 letech, na pohřeb svého táty poslal místo sebe fotku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons / Honzike544 / CC-BY-SA-4.0

Rey Koranteng

Zajímavosti ze života, rodinné kořeny a vztah s otcem dělají z Reye mnohem pozoruhodnějšího člověka, než se na první pohled může zdát.

Článek

Rey Koranteng je velmi zajímavou postavou české televizní scény. Proslulého moderátora zná většina z nás patrně díky jeho spojení se značkou televize Nova. V té působí už neuvěřitelných 30 let. Zúžením Reyova života jen na moderování televizních novin bychom se ale o dost ochudili. A to právě díky pestrosti jeho zážitků, rodinným kořenům a dalším zajímavostem z jeho života.

Paní Columbová a tři dcery

Začněme u jeho vlastní rodiny. Rey je ženatý a má tři děti. Tři dcery. Jak sám často s oblibou říká, když o dětech mluví, naplánoval si je vždy přibližně po deseti letech. Nejstarší Vanessu a nejmladší Leontýnku dělí právě 20 let. O manžele Monice se toho moc neví. Sám Rey si i poměrně přísně na svém vlastním instagramu hlídá soukromí, a to i rodinné. Fanoušci Reye tak byli jistě potěšení, když před nedávnem vyvedl moderátor svou manželku na jednu z akcí, kde mohli Reyovu milou lidé vidět. Ženatý už je přibližně 30 let.

Africké kořeny a vztah s otcem

Jeho maminka je Češka, zatímco otec pocházel z Ghany. Do Československa přišel studovat medicínu. Reyovi rodiče se seznámili v Praze, vzali se a Rey se narodil během otcova studia. Po jeho dokončení se rodina přestěhovala do Ghany. Tam ale Reyova maminka onemocněla malárií, a tak se odjela léčit zpět domů. Poté se už odmítla do Afriky vrátit. Otec měl naopak povinnosti v Ghaně, takže až do jeho smrti před několika lety, žila celá rodina odděleně. „On nejezdil sem, já nejezdil tam, já jsem v podstatě s ním nikdy nemluvil od tý doby,“ popisuje Rey svůj vztah k otci v podcastu Celetná on Air (od 49. minuty).

Fotka na pohřbu

Rey je ale naopak v kontaktu se svými sourozenci z Ghany. A byli to právě oni, kteří ho o smrti otce informovali. Pohřeb byl pro 550 lidí a sourozenci Reye lákali, ať přijede. „Ten můj vztah s otcem nebyl takovej, abych tam jezdil. On taky nikdy nepřijel na moje narozeniny, když to řeknu v nadsázce,“ vypráví vyrovnaně Rey. Jenže sourozenci naléhali, aby Rey byl alespoň nějak u pohřbu přítomný. Tak se nechal profesionálně vyfotit kolegou v práci, jak sám popisuje. A jeho fotka byla na pohřbu na separátní židli s nadpiskem: „Reynolds Koranteng junior Czech Republic.“

Mirek Dušín

Moderátor televize Nova působí (a troufnu si říct, že takový i je) jako známá postava Mirka Dušína. Neuslyšíte ho nikde utrousit vulgárního slova. Když mluví o večírcích a zábavách (například v podcastu Rozstřel od 21. minuty), vždy jen slušně. Jeho hlavním nápojem je voda, alkohol téměř vůbec nepije, chodí spát tak, aby byl připravený na další pracovní den. S manželkou je v jednom vztahu již několik desítek let, mají spolu tři děti. Opravdu novodobý a milý Mirek Dušín.

Perličky ze života

  • Málokdo také ví, že Rey působil v jedné ze show, která nesla název Rey a Ben show. V té vystupoval spolu s Benem Cristovao, který je známý jako vegan. „Ben žije nějakej životní styl, kterej třeba jiný generaci není tak známej, a cílem bylo trošku jim to osvětlit,“ popisuje Rey v podcastu Celetná on Air (od 26. minuty).
  • S Lucií Borhyovou coby moderátorskou partnerkou tvoří Rey nerozlučný pár. Společného toho mají ale mnohem více. Sám Rey ve stejném podcastu (od 42. minuty) prozradil, že už v devadesátých letech oba žili kousek od sebe, oba jsou „Pražáci z Prahy 8 a vyrůstali jsme vlastně v jedný čtvrti, ona na kopci, já pod kopcem, bydlíme vedle sebe, což je shoda náhod o dvě ulice, děti chodily do stejný školky, naši předci jsou pochovaní na stejným hřbitově,“ dodává.
  • Rey od samého dětství miluje letadla. Už ve dvou nebo třech letech, jak sám popisuje, ztropil v hračkářství scénu, kdy mu maminka odmítla koupit vrtulník. V současnosti létá na větroni, a pokud ho nebrzdí pracovní povinnosti, vzduch je jeho druhým domovem.

Rey Koranteng je tak nejen výraznou osobností televizního světa, ale také člověkem s bohatým a inspirativním životem. Není tak překvapením, že si získal oblibu mezi značnou částí naší populace.

Zdroje:

  • Ceskepodcasty.cz. Celetná on Air – Rey Koranteng: My jsme s Luckou každý úplně jiný. Sůl a pepř, den a noc, jak chcete (publikováno 9. dubna 2024, dostupné ZDE).
  • Ceskepodcasty.cz. Rozstřel – Práce v médiích je nejistá. Nova je naše srdcovka, říkají Koranteng a Borhyová (publikováno 2. února 2024, dostupné ZDE)
  • Super.cz. Rey Koranteng po dlouhé době vyvedl paní Columbovou: Moderátor se na premiéře objevil s manželkou Monikou (publikováno 5. dubna 2023, dostupné ZDE).
  • TV Nova.cz. Rey a Ben show (dostupné ZDE).
  • iDnes.cz. Koranteng: Máloco mě překvapí, ale rozhovor s pacientem byl až hororový (publikováno 20. dubna 2020, dostupné ZDE).
  • Extra.cz. Děti Reye Korantenga: Kluka by radši nechtěl, nejmladší dcera jde v jeho stopách (publikováno 2. srpna 2023, dostupné ZDE).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz