Hlavní obsah
Sport

Fanoušci Sparty začínají být nervózní, Třinec sebral zasloužené vítězství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik / viarprodesign

Obrázek je ilustrační

Zápas plný emocí a zvratů bavil. Vítězství Třince bezesporu znervóznilo Spartu, která má k dotažení série už jen dva poslední pokusy. Zvládne to, nebo předvede Třinec úctyhodný semifinálový obrat?

Článek

O jeden z nejzábavnějších a nejvypjatějších zápasů letošního play off se postaraly dva skvělé týmy českého hokeje. Oceláři Třinec a Sparta Praha. Páté vzájemné utkání na ledě pražské Sparty zvládli lépe hosté z východu Moravy, kteří se radovali těsným výsledkem 3:2 z vítězství. To se ale nerodilo lehce, byť je jistě zasloužené.

Odvážný Třinec rozhodl v první třetině

V takto důležitém zápase je vždy pro oba týmy rozhodující vstup do zápasu. Kdo ho zvládne lépe, tahá za delší stranu provazu, určuje tempo hry a může těžit z vyššího sebevědomí. Třinec na Spartu doslova vlítl, když jen v první třetině vyslal na domácího Kováře 13 střel. Dvě z nich navíc skončily v brance, a rozhodující náskok, který si už hosté nenechal vzít, byl na světě. Především díky jejich odvaze otevřít hru už v první třetině a nehrát opatrně na jistotu si Třinečtí výhru zasloužili.

Sparta nevyužila už druhý mečbol

Smutní naopak Pražané, byť to neměli také lehké. Říká se totiž, že poslední krok bývá zpravidla nejtěžší. Sparta v semifinálové sérii s Třincem vedla už 3:0 na zápasy. Zbýval poslední krok. Čtvrtý zápas tak mohla rozhodnout už dříve a postoupit do vytouženého finále. V Třinci ale prohrála 1:4, a tak většina fanoušků očekávala, že celou sérii ukončí právě v úterý večer na domácí půdě. Nestalo se tak. Minimálně chvíli to ale vypadalo, že je Sparta na koni a zápas v O2 Aréně přivede alespoň do prodloužení. V inkriminovaný moment ale zafungovala trenérská výzva třineckého kouče.

Nejzajímavější momenty v druhé polovině zápasu

Dávno před zmíněnou trenérskou výzvou se už ale obrátily karty, a v zápase začala mnohem více tlačit Sparta. První smolný moment prožili Třinečtí, když puk zapadl do jejich klece přesně vteřinu před koncem druhé třetiny. To pochopitelně vlilo domácím krev do žil, takže v poslední třetině dovolili Třinci vystřelit jen jednou na branku. Bohužel pro ně ale tato osudná střela skončila gólem.

Necelé tři minuty před koncem třetí třetiny se ale s odvolaným brankářem povedlo Spartě přeci jen snížit, a téměř infarktový závěr přinesla střela sparťanského Moravčíka, která skončila v brance. Gól totiž v čase 18:10 nejdříve rozhodčí uznali, ale pro jistotu se šli poradit k videu, kde svůj verdikt ještě potvrdili. Jenže následovala již zmíněná trenérská výzva hostujícího kouče, která k nelibosti domácích fanoušků nakonec skončila neuznaným gólem Sparty. Třinec už si tak vítězství nenechal vzít.

Nervózní Sparta

A tak dokud vedla Sparta v sérii 3:0, cítila se jistě komfortně a sebevědomě. Porazit možná nejúspěšnější extraligový tým posledních let třikrát v řadě, to je něco vskutku unikátního. Pro Spartu v tu dobu hrála také statistika. V historii play off extraligy se totiž ještě nikdy nestalo, že by tým, který prohrál první tři zápasy, nakonec celou sérii ovládl a zvítězil 4:3 na zápasy. Jenže po tomto střetnutí je stav série z pohledu Pražanů už jen 3:2 a pohodlný náskok se ztenčuje. Navíc šestý zápas se hraje na horké půdě Třince, který jistě odmítne před domácím publikem neúspěšně završit prohrou tuto sezonu. Sparta se tak nachází v nezáviděníhodné situaci.

Utkání mezi Spartou a Třincem tak mělo pro fanoušky snad všechno, co je třeba. Pět gólů, napínavý závěr, spousta emocí mezi diváky i hráči. Vše ještě skvěle podtrhuje už nějaký čas zavedený trend, kdy mají rozhodčí k dispozici mikrofon, takže při sledování televizního přenosu můžete slyšet i komunikaci právě mezi rozhodčími a hráči či trenéry.

Ač tedy nejsem fanouškem žádného z aktérů tohoto zápasu, vítězství Třince vítám, protože nám umožní se ještě minimálně na jedno vzájemné střetnutí Sparty a Třince podívat. Milovník kvalitního hokeje se tak bude mít jistě na co těšit.

Zdroje:

  • Sport.cz. Třinec už prožíval déjà vu, dvakrát uznaný gól nakonec sudí odvolali. Chlapík: Tušili jsme to (publikováno 9. dubna, dostupné ZDE).
  • Hokej.cz. Extraliga ještě v play off otočku z 0:3 nezažila! Kdo jiný než my? zní z Třince (publikováno 6. dubna 2024, dostupné ZDE).
  • ČT Sport.cz. Třinec obhajobu nevzdává. Oceláři jako první dobyli libeňskou arénu a vynutili si šestý zápas (publikováno 9. dubna 2024, dostupné ZDE).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz