Hlavní obsah

FOCACCIA

Foto: FOODMANIAC.cz

FOCCACIA (Mortadella / bramborový salát / pažitka mayo/ polníček)

FOCACCIA s bramborovým salátem? Jedině od MasterChefa Honzy Albrechta nyní ve čtyřech skvělých variantách a plněná těmi nejkvalitnějšími českými surovinami od PRŠUTÉRIE® Chovaneček. Přijďte ochutnat na FOODTRUCK a potkejme se na našich akcích.

Článek

Honza Albrecht (MasterChef Česko 2023) se svým týmem vyráží na roadshow po celé české republice a tak máte možnost ochutnat jaho skvělou FOCACCIU. Měsíce příprav jsou u konce, jdeme na věc. Startujeme projekt #foodtruckshow. Chystáme taky vegetariánskou verzi FOCACCII.

V současné nabídce jsou aktuálně tři varianty FOCACCII

Foto: FOODMANIAC.cz

FOCACCIA s Mortadella / bramborový salat / pažitka mayo/ polníček

Foto: FOODMANIAC.cz

FOCACCIA s Chorizo / sriracha mayo s konfitovanym česnekem / čerstvý špenát/ chips

Foto: FOODMANIAC.cz

FOCACCIA s Prosciutto crudo / crema parmiggiana/ rucola / meloun

A skvělá sladká tečka a Meruňkové tiramisu

Foto: FOODMANIAC.cz

Meruňkové tiramisu / arašídy v karamelu

FOODTRUCK Honzy Albrechta

Plánujete akci nebo foodfestival? Ozvěte se na sociální sítě, rádi přijedeme i na vaši akci.

Foto: FOODMANIAC.cz

FoodTruck Honzy Albrechta

Díky našim partnerům PRŠUTÉRIE, BODYTRUCK, BigGreenEgg, Rohlik.cz můžeme vyrazit za vámi.

Kde nás můžete potkat ?

Hradec Králové – 10. srpna 2024
Hořice – 11. srpna 2024
Jezero Lhota - 17.srpna 2024
Havířov – 24. srpna 2024
Jezero Lhota - 30.srpna 2024
Praha - 31.srpna 2024
Praha  – 7. září 2024
Brno – 14. září 2024
Praha – 21. září 2024

Focaccia je italský poklad, který si získává srdce milovníků chleba po celém světě. Představ si ji jako pečený plátno, na kterém se mísí vůně teplého těsta, aromatického olivového oleje a rozmanitých bylinek. Její základ tvoří měkké, kynuté těsto podobné tomu na pizzu, ale focaccia je zpravidla o něco tlustší a vzdušnější.

Co dělá focacciu tak výjimečnou?

  • Všestranné použití: Můžeš si ji vychutnat samotnou, jako přílohu k polévce nebo salátu, nebo ji využít jako základ pro chutné sendviče či mini pizzy.
  • Nekonečné možnosti příchutí: Klasická focaccia se ochucuje olivovým olejem, solí a rozmarýnem. Ale neboj se experimentovat! Přidej do těsta sýr, sušená rajčata, olivy, česnek nebo jakékoliv jiné ingredience, které máš rád.
  • Rychlá příprava: Ačkoli vypadá focaccia velmi sofistikovaně, její příprava není vůbec složitá. Stačí smíchat pár surovin, nechat těsto vykynout a poté ho upéct dozlatova.

Tady je několik tipů pro dokonalou focacciu:

  • Kvalitní olivový olej: Právě olivový olej dodá focaccii charakteristickou chuť a vůni.
  • Hrubozrnná sůl: Pro dokonalý chuťový zážitek použij hrubozrnnou sůl, kterou těsně před pečením posypeš povrch focaccie.
  • Různé tvary: Focacciu můžeš péct v různých tvarech – kulatém, obdélníkovém nebo dokonce ve formě plechu.
  • Dozlatova upečená kůrka: Kůrka by měla být křupavá a zlatavá, zatímco vnitřek měkký a vláčný.

A teď si představ, jakou vůni bude mít tvá domácí focaccia, když ji vyndáš z trouby…

Možná by tě ještě mohlo zajímat:

  • Historie focaccie: Její kořeny sahají hluboko do minulosti, až do starověkého Říma.
  • Různé regionální varianty: V každé oblasti Itálie se focaccia připravuje trochu jinak.
  • Focaccia jako základ pro další pokrmy: Kromě sendvičů a mini pizz se z focaccie dá připravit i například bruschetta nebo crostini.

#FOODMANIAC je průvodce světem gastronomie, kde jídlo je tím, co nás spojuje. Připojte se k naší komunitě a objevujte nové chutě a zážitky každý den. Ambasador projektu je Honza Albrecht - aktuální vítěz soutěže MasterChef Česko 2023.

Foto: FOODMANIAC.cz

FOODMANIAC.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám