Hlavní obsah

FOODMANIAC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FOODMANIAC – místa a akce, kde nesmíte chybět

RoadShow 2024 – sleduj cestu Honzy Albrechta (MasterChef 2023) po celé ČR

Snídaně v Praze - místa pro ty nejlepší snídaně v Praze

Michelin Guide - průvodce oceněných podniků

Gastromapa - je lepší michelin guide nebo gastromapa?

Naším cílem je spojovat. Propojovat veřejnost s profíky, amatéry, nadšenci, gastro celebritami a také všechny ty tiché nenápadné dříče, kterých je v gastru nejvíce. Všichni, co mají rádi dobré jídlo a přináší smysluplný obsah, jsou u nás vítáni. Chceme se stát parťákem, který bude přinášet radost a informace pro všechny, kteří milují dobré jídlo.

Za každým produktem či službou stojí člověk a ty chceme ukazovat.  Jsme si vědomi, jak je těžké se vyznat v prostoru, přehlceném informacemi. Chceme obsah kultivovat a nabízet pouze užitečné a ušetřit vám čas.

Honza Albrecht

Vítěz soutěže MasterChef Česko Honza Albrecht vyráží na roadtrip po České republice. Děláme krátké recenze z míst, kde to dělají správně a chceme to ukázat více lidem. Do toho všeho chceme vtáhnou i vás.

Jídlo je to co nás spojuje!

Kde chcete Honzu vidět? napište nám. On-line svět je bezva a vnímáme ho jako součást této doby. Nesmíme ale zapomínat na to, že opravdová živá setkání jsou a vždycky budou mnohem víc. Připravujeme foodtruck a budeme za vámi jezdit.

Je spousta zajímavých míst, které si zaslouží větší pozornost a to hlavně z pohledu lidí, kteří dané místo vytváří. Chceme vám ukázat jejich příběh, jak o jídle přemýšlí a co je baví. Gastronomie je služba a ta je o lidech. Proto nechceme mluvit pouze o jídle a místech. Vše vede přes jedinečnost a nasazení lidí, kteří místo vytvářejí. Než se jídlo v restauraci dostane na stůl je to spoustu kroků. Pro nás tento řetězec začíná u producentů. V rámci našeho cestování vám budeme představovat malé producenty a farmáře, kteří kolikrát v tichosti a v obrovském nasazení tvoří tolik potřebnou kvalitu. Chceme vám ukázat jak dlouhý je proces výroby a jaké úsilí stojí než se dostane k nám domů. Baví nás, že postupně společnost chápat, že kvalita znamená úsporu a to chceme podporovat. Lokálnost a udržitelnost je pro nás logická cesta.