Hlavní obsah

Nejlepší vejce benedikt v Praze

Foto: FOODMANIAC.cz

Deer Restaurant Prague, Michalská 19, Praha 1

Kam na nejlepší vejce benedikt v Praze? Už víme kam na skvělé vejce benedikt v Praze každý den až do 15hod. a navíc si vyberete z pěti variant. A to není vše! Nabízí i širokou škálu dalších brunchových specialit a to i ve vegetariánských variantách.

Článek

SNÍDAŇOVÝ TIP v Praze - vejce benedikt na 5 způsobů

Vejce benedikt každý den v Praze až do 15hod.,máme tip na restauraci DEER PRAGUE, kde ochutnáte vynikající vejce benedikt na 5 způsobů a další brunchové speciality:

  • s pečenou šunkou,
  • krevetami,
  • marinovaným lososem,
  • avokádem,
  • nebo černým lanýžem.
Foto: FOODMANIAC.cz

Vejce Benedikt s pečenou šunkou - zastřené vejce, holandská omáčka, listový salát s cherry rajčaty

Foto: FOODMANIAC.cz

Vejce Benedikt s krevetami - zastřené vejce, holandská omáčka, listový salát s cherry rajčaty

Foto: FOODMANIAC.cz

Vejce Benedikt s marinovaným lososem - zastřené vejce, holandská omáčka, listový salát s cherry rajčaty

Foto: FOODMANIAC.cz

Vejce Benedikt s avokádem - zastřené vejce, holandská omáčka, listový salát s cherry rajčaty

Foto: FOODMANIAC.cz

Vejce Benedikt s černým lanýžem - zastřené vejce, holandská omáčka, listový salát s cherry rajčaty

Brunch každý den do 15hod.

Hledáte perfektní brunch s lahodnými vejci Benedikt? DEER Restaurant Prague nabízí brunch každý den do 15:00 hod., takže si můžete vychutnat vydatnou snídani i oběd kdykoli se vám zachce. ⏰

Foto: FOODMANIAC.cz

Anglická snídaně - sázené vejce, pečená slanina, fazole v tomatové omáčce, restované houby, cherry rajčátka, mini klobásky, bramborové rösti

Foto: FOODMANIAC.cz

Fresh Fruit Bowl - sezónní ovoce, mascarpone

Foto: FOODMANIAC.cz

Snídaně Deer - grilovaná zvěřinová salsiccia, restovaná hlíva královská, omeleta s bylinkami, pečená slanina, bramborové rösti

Foto: FOODMANIAC.cz

Veggie snídaně - grilovaný tempeh, vaječná omeleta, avokádo, hlíva královská, listový salát, cherry rajčata, nakládaná červená řepa

MasterChef v restauraci DEER PRAGUE

Jak chutnalo vítězi soutěže MasterChef Česko Honzovi Albrechtovi v restauraci DEER Restaurant Prague a dopadla ochutnávka benediktů? Podívejte se sami …

Velmi milá návštěva 🦌.. pokud hledáš klídek a kvalitní jídlo tak seš tady správně.

Honza Albrecht (MasterChef 2023)

Jak hodnotí vejce benedikt v Deer Restaurant Prague veřejnost?

Dle reakcí hostů a gastro kritiků aspiruje zdejší kuchyně na nejlepší brunch v Praze. Tak pokud váháte, kam vyrazit na brunch v centru Prahy, restaurant Deer Prague je jasnou volbou a podívejte se na jejich brunch menu.

Tady je seznam dalších 10 míst v Praze, kde si můžete dát vynikající vejce Benedikt:

Tady je seznam 10 míst v Praze, kde si můžete dát vynikající vejce Benedikt:

Café Savoy

  • Adresa: Vítězná 5, Praha 5
  • Popis: Elegantní kavárna ve stylu belle époque s tradičními českými i francouzskými pokrmy.

Eska

  • Adresa: Pernerova 49, Praha 8
  • Popis: Moderní restaurace a pekárna, známá pro své inovativní pokrmy a čerstvé pečivo.

Café Louvre

  • Adresa: Národní 22, Praha 1
  • Popis: Historická kavárna s bohatou tradicí a širokou nabídkou snídaní.

Café Letka

  • Adresa: Letohradská 44, Praha 7
  • Popis: Šarmantní kavárna s uvolněnou atmosférou a skvělými snídaňovými možnostmi.

Home Kitchen

  • Adresa: Jungmannova 8, Praha 1
  • Popis: Příjemné bistro s důrazem na čerstvé a domácí suroviny.

Můj šálek kávy

  • Adresa: Křižíkova 105, Praha 8
  • Popis: Populární kavárna v Karlíně, známá pro své kvalitní kávy a skvělé snídaně.

Café Neustadt

  • Adresa: Karlovo náměstí 23, Praha 2
  • Popis: Kavárna v centru města s příjemnou atmosférou a venkovním posezením.

Coffee Room

  • Adresa: Korunní 74, Praha 10
  • Popis: Malá a útulná kavárna s vynikajícími snídaňovými pokrmy.

Café Fin

  • Adresa: Řeznická 10, Praha 1
  • Popis: Moderní kavárna s klidným prostředím a výběrovou kávou.

Mezi Srnky

  • Adresa: Sázavská 19, Praha 2
  • Popis: Kouzelná kavárna s domácími pokrmy a přátelskou atmosférou.

Tato místa nabízejí nejen skvělá vejce Benedikt, ale i příjemnou atmosféru pro vychutnání snídaně v Praze nebo brunche.

Vejce Benedikt: Dokonalý brunch recept

Ingredience:

  • Na holandskou omáčku:150 ml bílého vinného octa
    3 kuličky celého pepře
    2 lžíce nasekaných bylinek (např. petrželka, estragon)
    3 žloutky z čerstvých vajec
    150 g másla, pokojové teploty
    Sůl a pepř podle chuti
    Citronová šťáva dle chuti
  • Na vejce Benedikt:4 plátky anglické slaniny
    4 anglické muffiny
    4 vejce
    Ocet
    Sůl a pepř
  • Na ozdobu:Svěží bylinky (např. petrželka, pažitka)

Postup:

Příprava holandské omáčky:

  1. V hrnci smíchejte ocet, pepř a bylinky.
  2. Přiveďte k varu a nechte svařovat na mírném ohni, dokud se objem tekutiny nezmenší o polovinu.
  3. Slijte z hrnce a nechte mírně vychladnout.
  4. V misce, kterou můžete postavit na hrnec s horkou vodou, vyšlehejte žloutky se 2 lžícemi svařeného octa.
  5. Misku umístěte nad hrnec s horkou vodou (nevařící) a za stálého šlehání pomalu přidávejte rozpuštěné máslo po lžících.
  6. Omáčku šlehejte, dokud nezhoustne a nezačne lesknout.
  7. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou dle chuti.
  8. Udržujte holandskou omáčku teplou nad horkou vodou (nevařící) až do podávání.

Příprava vajec Benedikt:

  1. Anglickou slaninu opečete na pánvi dokřupava a poté osušte na papírové utěrce.
  2. Anglické muffiny rozkrojte na poloviny a opečte na pánvi dozlatova.
  3. V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte ocet (cca 1 lžíci na 1 litr vody).
  4. V misce rozklepněte vejce.
  5. V naběračce udělejte vír horkou vodou a do něj opatrně vlijte vejce.
  6. Vařte vejce 2-3 minuty, dokud bílek neztuhne a žloutek nezůstane tekutý.
  7. Děrovanou naběračkou vejce vyjměte z vody a nechte okapat na papírové utěrce.

Sestavení:

  1. Na opečené muffiny položte plátek slaniny, ztracené vejce a přelijte holandskou omáčkou.
  2. Ozdobte čerstvými bylinkami a ihned podávejte.

Tipy:

  • Pro dokonale krémovou holandskou omáčku použijte kvalitní máslo pokojové teploty.
  • Pokud se vám nedaří vytvořit vír ve vodě, použijte naběračku a jemně míchejte vodu v misce, aby se vytvořil malý vír.
  • Vejce Benedikt můžete servírovat s libovolnou zeleninou, například s avokádem, špenátem nebo rukolou.

Dobrou chuť!

#FOODMANIAC je průvodce světem gastronomie, kde jídlo je tím, co nás spojuje. Připojte se k naší komunitě a objevujte nové chutě a zážitky každý den. Ambasador projektu je Honza Albrecht - aktuální vítěz soutěže MasterChef Česko 2023.

Foto: FOODMANIAC.cz

FOODMANIAC.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám