Článek
SNÍDAŇOVÝ TIP v Praze - vejce benedikt na 5 způsobů
Vejce benedikt každý den v Praze až do 15hod.,máme tip na restauraci DEER PRAGUE, kde ochutnáte vynikající vejce benedikt na 5 způsobů a další brunchové speciality:
- s pečenou šunkou,
- krevetami,
- marinovaným lososem,
- avokádem,
- nebo černým lanýžem.
Brunch každý den do 15hod.
Hledáte perfektní brunch s lahodnými vejci Benedikt? DEER Restaurant Prague nabízí brunch každý den do 15:00 hod., takže si můžete vychutnat vydatnou snídani i oběd kdykoli se vám zachce. ⏰
MasterChef v restauraci DEER PRAGUE
Jak chutnalo vítězi soutěže MasterChef Česko Honzovi Albrechtovi v restauraci DEER Restaurant Prague a dopadla ochutnávka benediktů? Podívejte se sami …
Velmi milá návštěva 🦌.. pokud hledáš klídek a kvalitní jídlo tak seš tady správně.
Honza Albrecht (MasterChef 2023)
Jak hodnotí vejce benedikt v Deer Restaurant Prague veřejnost?
Dle reakcí hostů a gastro kritiků aspiruje zdejší kuchyně na nejlepší brunch v Praze. Tak pokud váháte, kam vyrazit na brunch v centru Prahy, restaurant Deer Prague je jasnou volbou a podívejte se na jejich brunch menu.
Tady je seznam dalších 10 míst v Praze, kde si můžete dát vynikající vejce Benedikt:
Tady je seznam 10 míst v Praze, kde si můžete dát vynikající vejce Benedikt:
Café Savoy
- Adresa: Vítězná 5, Praha 5
- Popis: Elegantní kavárna ve stylu belle époque s tradičními českými i francouzskými pokrmy.
Eska
- Adresa: Pernerova 49, Praha 8
- Popis: Moderní restaurace a pekárna, známá pro své inovativní pokrmy a čerstvé pečivo.
Café Louvre
- Adresa: Národní 22, Praha 1
- Popis: Historická kavárna s bohatou tradicí a širokou nabídkou snídaní.
Café Letka
- Adresa: Letohradská 44, Praha 7
- Popis: Šarmantní kavárna s uvolněnou atmosférou a skvělými snídaňovými možnostmi.
Home Kitchen
- Adresa: Jungmannova 8, Praha 1
- Popis: Příjemné bistro s důrazem na čerstvé a domácí suroviny.
Můj šálek kávy
- Adresa: Křižíkova 105, Praha 8
- Popis: Populární kavárna v Karlíně, známá pro své kvalitní kávy a skvělé snídaně.
Café Neustadt
- Adresa: Karlovo náměstí 23, Praha 2
- Popis: Kavárna v centru města s příjemnou atmosférou a venkovním posezením.
Coffee Room
- Adresa: Korunní 74, Praha 10
- Popis: Malá a útulná kavárna s vynikajícími snídaňovými pokrmy.
Café Fin
- Adresa: Řeznická 10, Praha 1
- Popis: Moderní kavárna s klidným prostředím a výběrovou kávou.
Mezi Srnky
- Adresa: Sázavská 19, Praha 2
- Popis: Kouzelná kavárna s domácími pokrmy a přátelskou atmosférou.
Tato místa nabízejí nejen skvělá vejce Benedikt, ale i příjemnou atmosféru pro vychutnání snídaně v Praze nebo brunche.
Vejce Benedikt: Dokonalý brunch recept
Ingredience:
- Na holandskou omáčku:150 ml bílého vinného octa
3 kuličky celého pepře
2 lžíce nasekaných bylinek (např. petrželka, estragon)
3 žloutky z čerstvých vajec
150 g másla, pokojové teploty
Sůl a pepř podle chuti
Citronová šťáva dle chuti - Na vejce Benedikt:4 plátky anglické slaniny
4 anglické muffiny
4 vejce
Ocet
Sůl a pepř - Na ozdobu:Svěží bylinky (např. petrželka, pažitka)
Postup:
Příprava holandské omáčky:
- V hrnci smíchejte ocet, pepř a bylinky.
- Přiveďte k varu a nechte svařovat na mírném ohni, dokud se objem tekutiny nezmenší o polovinu.
- Slijte z hrnce a nechte mírně vychladnout.
- V misce, kterou můžete postavit na hrnec s horkou vodou, vyšlehejte žloutky se 2 lžícemi svařeného octa.
- Misku umístěte nad hrnec s horkou vodou (nevařící) a za stálého šlehání pomalu přidávejte rozpuštěné máslo po lžících.
- Omáčku šlehejte, dokud nezhoustne a nezačne lesknout.
- Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou dle chuti.
- Udržujte holandskou omáčku teplou nad horkou vodou (nevařící) až do podávání.
Příprava vajec Benedikt:
- Anglickou slaninu opečete na pánvi dokřupava a poté osušte na papírové utěrce.
- Anglické muffiny rozkrojte na poloviny a opečte na pánvi dozlatova.
- V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte ocet (cca 1 lžíci na 1 litr vody).
- V misce rozklepněte vejce.
- V naběračce udělejte vír horkou vodou a do něj opatrně vlijte vejce.
- Vařte vejce 2-3 minuty, dokud bílek neztuhne a žloutek nezůstane tekutý.
- Děrovanou naběračkou vejce vyjměte z vody a nechte okapat na papírové utěrce.
Sestavení:
- Na opečené muffiny položte plátek slaniny, ztracené vejce a přelijte holandskou omáčkou.
- Ozdobte čerstvými bylinkami a ihned podávejte.
Tipy:
- Pro dokonale krémovou holandskou omáčku použijte kvalitní máslo pokojové teploty.
- Pokud se vám nedaří vytvořit vír ve vodě, použijte naběračku a jemně míchejte vodu v misce, aby se vytvořil malý vír.
- Vejce Benedikt můžete servírovat s libovolnou zeleninou, například s avokádem, špenátem nebo rukolou.
Dobrou chuť!
#FOODMANIAC je průvodce světem gastronomie, kde jídlo je tím, co nás spojuje. Připojte se k naší komunitě a objevujte nové chutě a zážitky každý den. Ambasador projektu je Honza Albrecht - aktuální vítěz soutěže MasterChef Česko 2023.