Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Z deníčku motorkáře 18.8.2023, odpoledne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Forest

Rozhodl jsem se začít si psát deníček, abych přiblížil lidem, jak asi může vypadat taková běžná cesta motorkáře na cestě do práce, na dovolenou i na běžné projížďce.

Článek

Skončila rodinná dovolená, kterou jsme trávili mimo Prahu. Protože nám ještě posledních pár hodin z ní zbývají, rozhodneme se je využít jak jinak než spálením trochu benzínu a ošoupáním pneumatik našich motorových miláčků. Naložím tedy mé dítko a s rodiči na druhé motorce vyrazíme směr domov. Cestou se zastavíme v Davli na velmi chutnou zmrzlinu a pak zamíříme již domů. Když dítko doma vyložím, zasteskne se mi, že bych měl motorku již uložit. Jedno malé kolečko po okolí nemůže přece ublížit.

Jedu dolů Radlickou a následně směr Barrandov. Na semaforu vedle mě přijíždí „zákon“ neboli moto policista. Máme červenou a jelikož stojíme vedle sebe tak si můžeme chvíli poměřit… no motorky, co jiného, že? Vzhled, zvuk a tak. Následně padne zelená. Rozjíždím se jako první. Mířím nahoru na Barrandov. Levý pruh je nějak pomalý, ale vyčkávám. Některá auta uhýbají a najednou se přede mnou se objeví takový trochu orezlý Opel. Řidič si to v 70kilometrové zóně hasí něco pod padesát kilometrů v hodině a samozřejmě v levém pruhu, jak totiž jinak.

Přibližuji se, jak pomalu brzdím motorem, abych nemusel zbytečně používat brzdu. Chvíli jedu za ním, a najednou se objeví prostředníček před zrcátkem a rozsvítí se brzdová světla. Ten pacholek se mě asi rozhodl trochu potrápit, že mu nedopřeji ani klidnou pomalou jízdu v levém pruhu. Třeba je to Angličan a tak používá pruhy obráceně. V každém případě jsem to tak nějak čekal a dávám si tedy větší odstup.

Co nevidět nás dojíždí moto policista, se kterým jsem rozmlouval na semaforech. Uhýbám a rukou ukazuji, že může předjet. Uvidíme, co ten silniční pašák nyní předvede. Předjíždí a dostává se za orezlý Opel. Přibližuje se a situace se opakuje. Prostředníček a brzdy. Tentokrát má situace ale docela jiné vyústění. Místo, aby se motorka vzdálila a přišel pocit škodolibé radosti, objeví se diskotéka, když se zapnou se majáky. Následně zazáří i nápis STOP. U řidiče vidím, jak mává hlavou i rukama. Co na to říct. Oba jsme měli bílé helmy a asi si nás popletl. Problémový řidič je odstaven a jízda může v klidu pokračovat. Nevím, jestli karma je zdarma, ale tentokrát určitě měla bílou helmu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz