Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Z deníčku motorkáře 20. 10. 2023, ráno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Forest

Rozhodl jsem se začít si psát deníček, abych přiblížil lidem, jak asi může vypadat taková běžná cesta motorkáře na cestě do práce, na dovolenou i na běžné projížďce.

Článek

Ráno vstávám nadšený, než zazvoní budík. S myšlenkou že již brzy si to krásně budu brblat na Scottym za pracovními povinnostmi. Utíkám k oknu, jako když malé dítě vyhlíží Ježíška. Místo nadšení je ale za oknem šedo, všude mokro. Proudy vody padají z oblohy, jako kdyby nevěděli, že předpověď má být jiná. No buď mohu na vodní skútr, nebo se snížit na úroveň běžného smrtelníka. Polije mě pot, když nad tím uvažuji. Nakonec beru klíče a vyrážím. Nikoliv do garáže, ale potupně do auta.

Musím uznat, že když mi obličej nezalívají proudy vody nebo není vidět přes zamlžené plexi helmy, je jízda v dešti drobátko pohodlnější. I přes ten pocit průměrnosti, jelikož za běžným autem nikdo hlavu neotočí. Někdo by mohl namítnout, proč nemám plexi na motorce. To je jasná odpověď. Takového stáří, tedy ehmmm vyzrálosti jsem ještě nedosáhl a nejsem hoden ho mít. Vyrážím tedy jako normálně. Cestou potkávám menší nákladní auto, které se podivně přibližuje.

Do křižovatky se řítí jako chrt na závodech. Kličkuje, předjíždí přes všechny pruhy a když není zbytí, vytlačuje jiná auta z pruhu. Je to otřískaná popelnice, takže nějaký šrámeček mu už neublíží. Blížíme se k místu, kde jsou pruhy svedeny do jednoho. Na konci levého pruhu jsou blikající značky. Já zpomaluji, protože se nechci dostat do konfrontace s bojovníkem silnic. Bohužel auto přede mnou je jakési staré BMW (bojovný městský wálečník – pozn. autora). Ten zrychlování náklaďáku bere jako výzvu. Stejně reaguje šelma, když se jí díváte přímo do očí. Výzva k boji!

Oba zprudka vyrazí. Pouze jeden ale může uspět. Oba se blíží ke konci a ani jeden se nehodlá vzdát své pozice alfa řidiče. Boj je neúprosný, jako když koukám na akční film. Nákladní auto nakonec o kousek prohrává. První blikající značení je jeho nárazníkem odraženo mezi ostatní, ale nezpomaluje. Pak se mu daří zařadit do druhého pruhu a dále zuřivě doráží na svého soka. Oba letí k Radlické dolů závratnou rychlostí asi 80 km/h. Neodvažuji se účastnit souboje. Nikoliv protože nejsem až tak bojovný řidič, ani to není strachem o těch pár šrámů a promáčklin na autě. Je to tím ohromením, kam až dokáže český řidič zajít, aby neztratil své postavení v provozu.

Na druhou stranu třeba to chápu celé špatně. V náklaďáku se hnal hrdina zachránit svět a BMW bylo plné záporáku snažící se mu v tom zabránit. V tom nám to osvětlují filmy jasně. Oba účastníci zmizeli kamsi dopředu, nevím tedy, jak to celé dopadlo. V novinách se neobjevila žádná zpráva o honičce ani bouračce. Takže buď se tu natáčel nový seriál „Kriminálka Radlická“, nebo to vláda ututlala. To asi ukáže až čas.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz