Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Z deníčku motorkáře dne 4. 5. 2023 ráno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Forest

Rozhodl jsem se začít si psát deníček, abych přiblížil lidem, jak asi může vypadat taková běžná cesta motorkáře na cestě do práce, na dovolenou i na běžné projížďce.

Článek

„Audina je fakt super auto, jede krásně, opravdu pohodlné auto. Jen už by mohli po té době nainstalovat konečně handsfree, aby člověk nemusel držet telefon stále v ruce. Taky blinkry by už mohli vyřešit, aby nepraskaly tolik žárovky, které se nedají tak snadno vyměnit. Při tolika poplatcích aspoň ty žárovky ušetřím. Navíc audiny má každý rád, a tak jim svůj kousek předvedu a najedu do křižovatky a zablokuju všechny pruhy ať mají čas si mě pořádně prohlédnout.“

S těmito myšlenkami dnes řidič nastoupil do svého auta a vyrazil přes Prahu nejspíše do práce. Když jsem sjížděl ulicí, tak do křižovatky najela černá audina, i když bylo jasně vidět, že jede na červenou a nemá kam přes křižovatku pokračovat. Řidič se plně věnoval hovoru, a tak jsem si řekl, že je čas vyzkoušet, jestli moje kompresorová houkačka funguje. Po stisknutí tlačítka klaksonu řidiči telefon vypadl z ruky a začal se rozhlížet na všechny strany. Takže to stále funguje dobře. To už se ale přidali k dané symfonii i ostatní účastníci zablokované křižovatky. Toto troubení upozornilo dva policisty, co seděli ve vedle zaparkovaném autě. A tito příslušníci odporné instituce dnes již zaniklé státní bezpečnosti a úhlavní nepřítel každého slušného motoristy, jejich jediným zájmem je vybírat pokuty a znepříjemňovat zážitky na silnicích, jak se jen dá, se vydali problém vyřešit. Auto nasměrovali z křižovatky ke krajnici a všichni jsme mohli dále normálně projíždět. Za mě dobrá práce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz