Hlavní obsah
Cestování

Z deníčku motorkáře a člena KVPO 30.6.23

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Forest

náš BOSS z KVPO

KVPO - Kochací Vyjížďky Praha a Okolí - naše skupina moto nadšenců a kamarádů.

Článek

7. Den – Čepované není, ale lahváček neuškodí

Ráno se vstává už na osmou hodinu. To je dřív než obvykle. Postel je divně tvrdá, v pokoji vedro. Vidím, že Petr ještě v noci vstal, protože už nespí v tom, v čem byl v hospodě. Venku to vypadá, že sprchlo. Dnes nás to asi zase potká, tak snad se nám podaří se tomu nějak vyhnout. Šup na snídani, zabalit a budeme vyrážet. Sudeťák má rajčata a okurku. Něco je s ním asi v nepořádku 🤔🤔 Áááá, už to mám. Vždyť je indián. Takže buď buvolí maso nebo kořínky a zeleninu. Začínáme se slézat u motorek a budeme pomalu vyrážet. Konečně startujeme a řadíme se k odjezdu.

Nějaký místní něco gestikuluje, asi kvůli hluku. Protože ho neslyšíme, tak si ho nikdo nevšímá a odjíždíme. Ještě nám při odjezdu okukuje motorky. No a už jsme na cestě. Zastávka na Bosspreso (Náš Boss bez espressa nefunguje). Bez něj to prostě nejde. Dědek říká, že za mými výfuky na dálnici již nejede. Koukám, že nás teď čekají rychlé silnice, tak se řadím nakonec, protože to bude hukot. Počasí se tváří všelijak. Vyrážíme. Provoz nám nyní přeje a jedeme docela svižně. Projíždíme pár kruháčů. Zde se odpojuje Dan a Dědek. Zastavujeme na benzínce, rychlé kafe a jedeme. Bosse asi žene vidina piva s pěnou a to že si ho dáme dřív než při zavíračce. Jedeme „pilu“. Celou dobu nabíhají kilometry. Otáčky permanentně v červených číslech. Ani není čas se pořádně rozhlédnout, vše je jako šmouha. Dnes se daří. Naštěstí přijde zastávka, potřebujeme dobrat benzín. Nyní se rozhoduje, jestli budeme jíst nebo jestli chceme umýt motorky. Déšť se posunul a tak vyrážíme jíst. Ondra nás vede. Projíždíme městem ke kruháči, který je zavřený. Zase zpět, pak okolo, doleva, rovně, zase doleva… Skončíme někde uprostřed ničeho a tam autodílna. Otáčíme a s Pepou čekáme u silnice. Rozhrne se záclona a starší pán na nás kouká, tak mu zahrajeme na výfuky, Sudeťák spustí kolotoč a hudbu. Za chvíli už mi Sudeťák sděluje, že si mám sbalit nářadí. Tak beru to nářadí (já jim dám, že mám dělat nosiče zavazadel) a už běžím. Jiříkovi upadla matka od výfuku. Mechanik má matky, ale chce nechat výfuk zchladnout. Mojí golou to jde utáhnout i horké. Takže opraveno. Vracím se k motorce, ale u Sudeťáka už se fotí na motorce fanynka. Tak vyfoceno a můžeme do té restaurace. Zahneme do ulice a je to tu. Skoro hodinu poskakujeme, vedro jako blázen, intruder se už začíná vařit. Zbývá nám 20 kilometrů. Jsou dvě hodiny odpoledne, ale už vidím, že dojet nestihneme. Naštěstí nakonec dojedeme do vybrané restaurace. Jak vejdeme, vznikne nehoda. Simpson vs nějaké malé vozidlo. Opětovně naprosto luxusní jídlo, kterému se nedá nic vytknout, zvlášť cibulovým kroužkům. Během oběda dorazí svatba. Všichni jsme si pochutnali. Platíme a jdeme ven. Okolo zase projede stejný Simpson. Ahá, takže místní volavka, kterou „bourají“ návštěvníci a místní policie vybírá výpalné, napadne nás 🤣🤣

Nasedáme na motorky a vydáváme se na cestu. Boss říkal, že se pokusí, abychom dojeli suší. Hrozí déšť. Jedeme zase, co nejrychleji to jde. Před námi jede náklaďák, který se moc netrápí, kde předjíždí, a chvíli ho sledujeme. Okolí silnic moc udržované není. Z náklaďáku odpadají větve, které uráží střechou. Pár oklepáni helmou a zase můžeme pokračovat. Dojíždíme na místo. S Ondrou vyjednáváme. Dostaneme k ubytování snídani. První, kdo mluví skvěle anglicky. Následně nám sděluje, že máme domluvené hlídané parkoviště zdarma. Rychlá sprcha, převléct a vyrážíme do místního kebabu. Mají pivo, není čepované, ale je studené a stejně už jiné než lahváče tu asi nemají nikde v této zemi. Domluvil jsem účet, abychom mohli zaplatit, až půjdeme. Nakonec schvalují. Tak slavíme, že konečně jsme tu včas a společně. Zábava pokračuje, piva se kupí a vše je skvělé.

Najednou šok. Neberou karty. No tak se skládáme. Petr s Jiříkem vyráží k bankomatu a my slavíme dál. Když se vrátí, tak se skládáme. Následně večer postoupí a přesouváme se zpět. Je čas spát. Zítra nás čeká další dlouhý den. No, nedá se celý večer popsat, ale za mě i bez pěny u piva skvělý večer. Zítra poslední den a noc. No to jsem zvědav, co přijde. Ale jestli máte někdo fólii, tak prosím obalit HD nebo Hondu tento rok.🤣🤣

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz