Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Háčkování nejen pro začátečníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Iren

Háčkovaný Brouček

Ruční háčkování je v dnešní době hodně oblíbené. Uháčkovat si šálu, čepici či jiný doplněk, či hračku nebo deku může si každý.

Článek

Háčkování se jako ruční práce těší v posledních letech velké oblibě nejen u maminek malých dětí. Háčkované čepice, nákrčníky, rukavice, ale i hračky a deky pro miminka jsou velice oblíbené.

A nejsou to jen věci pro děti, které jsou dnes oblíbené. Ručně háčkované návleky, ponča, nákrčníky, kabelky, čelenky nebo deky či hračky jsou nejen módní záležitostí. Jejich vlastnoruční výroba poskytuje příjemný relax i mnoho radosti z podařeného výrobku.

V dnešní době neháčkují jen ženy, ale i mnozí muži umí vzít háček do ruky. A jak jim to jde! Viděla jsem spoustu výrobků a musím říct, že to měli vážně moc krásně udělané!

Háčkování je hodně i o trpělivosti, nápadech, času a šikovnosti. Ale kdo má zájem se to naučit, tak by to neměl hned po prvním nezdaru vzdát. Žádný učený z nebe nespadl a vše co člověk umí - od chůze, přes čtení, psaní počítání a další dovednosti se každý postupně musel naučit. Zrovna tak je to u háčkování.

Je spoustu kurzů, návodů a nápadů na internetu. Na facebooku je i spoustu skupinek s háčkováním. A každá háčkulka určitě ráda poradí.

Koupit dnes háček a vlnu je relativně levné - co je dneska levné, co si budeme povídat. Jde koupit háček a vlnu v každé švadlence a prodavačky jistě rády poradí jaký háček ke které vlně či přízi koupit. Kdo raději nakupuje na internetu, tak to též není problém. Je spoustu internetových obchodů, které nabízejí různé vlny a háčky. Ale přes internet objednávat vlnu a háček již doporučuji zkušenějším.

Hodně začínajících, ale i velmi pokročilých hledá návody zdarma třeba na youtube.

Jen tak, co mě padlo do oka pro začátečníky - dál můžete pak hledat na youtube i sami:

Samozřejmě, návody najdete i mimo youtube, ale i jinde na internetu. Dají se najít jak zdarma, tak návody placené. Hodně známý je třeba fler.cz.

Zajímalo by Vás něco o háčkování nebo pletení? Nebo spíše o práci z domova?

Napište mi prosím do komentářů.

Děkuji

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám