Hlavní obsah
Rodina a děti

Chcete konečně pochopit svého muže? Udělejte si syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Prvních pár let našeho manželství mezi námi vznikala nedorozumění a tření. On nerozuměl mně, já jemu. Teď, po dětech a s dětmi, sice stále ještě vznikají nedorozumění a tření, ale konečně aspoň mlhavě chápeme, proč.

Článek

Když se nám narodily holčičky, už od prvního dne se jim z očí dalo vyčíst, že ony vědí, jak má svět fungovat. A hned jak se naučí mluvit, tak nám to všechno ukážou. Holčičky vždy měly a mají přesný přehled o tom, co se kolem nich děje a proč, hezky vše jako houba nasávají a jak postupně rostou, hodlají každého postavit do latě. Někdy mám pomalu pocit, že jsem v naší domácnosti zbytečná, protože prakticky všechno dokáží zastat mé dcery. Velmi rády kibicují, komandují, napravují, zkrátka ty naše dva chlapy (tátu a bráchu) nenechají růst jako dříví v lese.

Ale tati, talířek patří tam. Tati, ty sis neuklidil boty. Tati, nejdřív musíme přece sníst večeři. Tati, takhle se to nezpívá. A tak dále a tak dále.

Ne tak chlapeček. Když se narodí chlapeček a vy se mu podíváte do těch nádherných k vám se upínajících očiček, vidíte jen jediné. Prázdno. Chlapeček existuje tady a teď. Chlapeček je prostě jednoduchý, a to nemyslím jako urážku, protože, jen tak mezi námi, chlapečci jsou nejlepší.

Chlapečci a muži mají spoustu společného. Dokáží se soustředit pouze na jednu věc, postrádají schopnost multitaskingu, nepamatují si věci, které považují za nepodstatné, potřebují často přes den jen tak hledět do prázdna, neradi se oblékají a než se pustí do něčeho „náročného“, dlouho se psychicky připravují.

Na druhou stranu, když už jsou ve flow, tak to stojí za to. Dokáží velmi zapáleně pracovat, stavět lego, kostky, koleje nebo něco vyrábět. Dokáží si mnohem lépe než holčičky užít přítomnost, neřeší blbosti a nemají potřebu vychovávat a poučovat své široké okolí.

Netvrdím, že všichni chlapi a chlapečci a ženy a holčičky jsou stejné, to v žádném případě, ale jak tak těch pár let pozoruju rozdíly mezi pohlavími (pokud teda v dnešní korektní době ještě vůbec něco takového jako dvě pohlaví existuje), vidím určité společné rysy.

A proto se snažím mít pochopení. Jak k chlapečkovi, tak k chlapovi. A i když si myslím, že my ženy, máme skvělý přehled o věcech, dokážeme nosit v hlavě tuny informací, děláme pět věcí najednou a myslíme na deset věcí najednou, někdy prostě potřebujeme dovolit takovému klidu, který vyzařuje ze šťastného odpočívajícího klučíka či muže, aby zaplavil naši domácnost.

Takže dámy, pokud vám mozek vašeho chlapa přijde jako španělská vesnice, chce to synka. Pak přijde ten pravý AHA moment.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz