Hlavní obsah
Rodina a děti

Hornbach - ideální destinace na výlet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Hana Bordovská

Dětská hřiště, dětské zábavní parky, dětské cokoliv nás už jako tolik nebere. Po téměř šesti letech aktivního děťařství se cítíme poněkud vysloužile a na některých místech až nepatřičně laxně vzhledem k mnohem angažovanějším rodičům.

Článek

Naštěstí jsme s dětmi objevili pár míst, kam se těšíme všichni. Jedním z nich je starý, dobrý Hornbach. Máme ho pět minut autem od baráku, takže se nám vyplatí jet pro každou prodlužku, pro každé hrábě, pro každého Mamuta.

Co je nejlepší? Autíčkové vozíky! Co je horší? Máme tři děti a dva rodiče, ale to se s trochou diplomatických a vyjednávacích zkušeností nabytých v předchozích letech dá zvládnout. Takže děti se třesou na vozíky a my jdeme fetovat nářadí, zahradu, elektro a tak.

Děti samozřejmě po chvíli začnou za jízdy vystupovat z autíček, nalézat do úložných částí vozíků, vyměňovat si místa, pochtívat ty šílené barevné větrníky, které když koupíte, tak si na ně zítra ani nevzpomenou, a pak samozřejmě chtějí už jet domů, protože nejspíš zapomněly, jak moc před chvilkou chtěly jet právě do Hornbachu.

Vděčnou zastávkou se pak stávají rybičky. Nevím, jak v dalších Hornbaších, ale v našem jsou akvárka s rybami, želvami a kraby; ideální občerstvovací stanice dětské nálady a pozornosti.

Pak se opět odebereme na lov a jdeme si po svém, ignorujeme děti, které pro změnu vyžadují nějaké předměty s Tlapkovou patrolou nebo Elsou, vyjednávají, ať každý vozík veze maminka (jasssně, nemožné na počkání, zázraky do tří dnů) a samozřejmě již chtějí jet domů. Cestou na druhou stranu obchodu, kam samozřejmě s mužem také nutně potřebujeme, zmerčí bublifuky, které by si nejraději koupily, zapomínaje na skutečnost, že bublifuků mají doma asi tak dvacet, přičemž bubliny foukají velmi sporadicky, navíc dva z nich to ani neumí.

Když už vybíráme příliš dlouho nejlépe něco, co nakonec ani nekoupíme, dětská nervozita a touha po domově, kde se opět budou nudit, stoupá, takže nakonec zamíříme s autíčky k samoobslužným pokladnám, kde nejstarší dítě pípá zboží. Během té doby nás paní prodavačka zajde samozřejmě zkontrolovat, neb s takovým zmatečným gangem působíme podezřele, pak nás „mile“ s katastrofickým výrazem ve zkušené tváři upozorní, že nám dítě jistě vypadne z vozíku, protože „to je minutka, to máte hned“ a potom nervózně připomene, že si už máme lístkem otevřít tu branku a nakonec nás s oddychem a klidem v duši popožene z obchodu.

Za nás s mužem ale skvělý. My si koupili nějaké životně důležité věci, třeba čidlo na rozsvěcení venkovních bodovek, naviják na hadici a vaničku před bazén, která rupla ještě v autě, když jsem opět jela jako s hnojem a nejspíš se v zatáčce na vaničku zřítil ten naviják, ale jako dobrý, dobrý. Děti jsou rovněž relativně spokojené, protože prostě Hornbach, takže skvělý a příště jedeme zase celá family. Protože když nechcete jezdit do Žiraf, musíte aspoň do Hornbachu, venčit se prostě musí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz