Hlavní obsah
Rodina a děti

Jak (ne)slavit dětské narozeniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Pokud oslava dětských narozenin nepřipomíná minimálně oslavu svatby, ještě lépe oslavu milénia, jste špatný rodič a okrádáte své dítě o to, co mu právem náleží. ZÁ ŽI TEK!

Článek

Já rozhodně nejsem žádný nostalgik, ale tady prostě musím. Kde jsou ty časy, kdy dítěti stačil obyčejný (prostě jakýkoliv) dort, gratulace od rodiny, nějaký ten dárek a nazdar? No… tak ty časy jsou nenávratně pryč. Protože dneska je trend úúúplně jiný. Takže pokud chcete být dobrý rodič a dopřát dítěti to, co mu právem jakožto generaci Z náleží, připravte se.

  • Tematická oslava narozenin. Ne, opravdu nestačí koupit nějaké balonky, upéct nějaký dort a zajistit nějakou výzdobu. Kdepak, kdepak. Nejprve se staňte znalcem svého dítěte, vypíděte, co dítětem zrovna rezonuje a do tohoto tématu (nebojte, tak těžké to nebude, bude to pravděpodobně Elsa, Máša, mašinka Tomáš, Krteček, Locika, Harry Potter nebo tak něco) slaďte naprosto vše. Papírovými kelímky a talířky počínaje, dortem pokračuje a balónky konče. Mimochodem když už jsme u těch oslav, tak samozřejmě zvažte, kolik jich bude a pro koho. Oslavu pro kamarády dítěte nejlépe uspořádejte v nějakém zábavním dětském centru, kvůli jehož zaplacení se budete muset zadlužit. Nezapomeňte také na bezlepkové občerstvení (pro jistotu) a dárečky pro gratulanty. Protože to je novinka. Nejen, že má dárky odejít ověšen oslavenec, ale také každý, kdo by se byť omylem vyskytoval v akčním rádiu 1 km od oslavy.
  • Outfit. Outfit oslavence je nesmírně důležitý, jde o událost, pro kterou se prostě nevytáhne jen tak něco ze skříně. Je třeba zakoupit oblečení, které bude dostatečně drahé a hrozí velmi vysoká šance, že nikam jinam si ho už dítě nevezme. Apeluji na vás, nikdy nedopusťte, aby dítě mělo stejný kus šatstva na fotografiích z jeho různých narozenin. To je skutečný přešlap. To už je skoro na sociálku.
  • Zábava. Ať už na oslavě nebo po oslavě, ale musí se dít něco speciálního. Návštěva Zoo, trampolín, motokár, Disneylandu, soukromá večeře se Štístkem a Poupěnkou nebo tak něco. Vaše dítě tyhle svoje narozeniny, stejně jako zhruba 15 dalších, nesmí zapomenout do konce života, a i kdybyste ho probudili uprostřed noci, mělo by vám být schopno odříkat kdy, kde a jak slavilo svoje 5. narozeniny. Tak to nepos...kažte.
  • Dort. Možnosti máte dvě. Buď ho koupíte. To neznamená, že zajedete do cukrárny a koupíte prostě nějaký dort, kdepak, to bude dort na objednávku. Nesmí mít méně než 4 patra, tunu fondánu a kilo marcipánových ozdob a stát musí nejméně 3000 Kč, jinak šidíte svoje dítě. Pokud chcete upéct dort doma, dobře, taky možnost, ale prosím vás, ujistěte se, že na to opravdu máte. Protože ten dort uvidí všechny instagramy a facebooky, tak ať neděláte ostudu.
  • Dárky. Narozeniny bez dárků by nebyly narozeniny, to snad jistě uznáme všichni. Ale pozor. Dárků musí být samozřejmě hodně. Jednak tím oslníte své široké přátelstvo na fb, jednak budete budit dojem, že jste rich a nikdo nepřijde na to, že dlužíte za pronájem místa oslavy. Dárky musí být drahé, uchvacující, pohlcující, zkrátka WOW. Nejlépe pokud jsou úplně k ničemu, hrozně předražené a za dva dny se rozbijí, případně vybijí. Tady bych ráda zmínila vysokou důležitost volby balicího papíru. Samozřejmě ho laďte do tématu oslavy. Nejlépe pokud budete mít více motivů na jedno téma.
  • FOTKY. Hlavně všechno foťte. To nevadí, že z oslavy nebudete mít vůbec nic. Jak oslava probíhala zjistíte večer při úpravě fotek a videí, které následně nasdílíte celému světu, aby všichni viděli, že jste nejlepší rodiče na světě. Pokud si nevěříte, najměte fotografa nebo fotografku.

No a jakmile narozeniny skončí, radím začít plánovat a šetřit na další narozeniny. Protože opravdu není nač čekat. Není nač čekat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz