Hlavní obsah
Názory a úvahy

Babiš ochutnal vlastní medicínu. Podpásovku. Koalice Spolu mu „ukradla“ doménu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: SPOLU, předvolební kampaň

Koalice Spolu vytáhla do předvolebního boje tvrdě.

Podpásovky šéf hnutí ANO Andrej Babiš umí. Třeba když označil prezidenta Petra Pavla za válečného štváče. Teď mu jeho vlastní medicínu dala ochutnat koalice Spolu. Hnutí ANO zuří.

Článek

Exministryni Kláře Dostálové a jejím asi padesáti retuším na plakátu z předvolební kampaně do Evropského parlamentu se detailněji věnovat nebudu. To snad každý vidí, že Dostálová ve skutečnosti nevypadá jako Dostálová.

Zajímavější jsou ruské vlaječky, které má ona a její stranický šéf Andrej Babiš na tvářích. A slogan k tomu: Rusko, pro tebe všecko.

Hrubá chyba ANO: Nezaregistrovali si doménu

Je to parodie na předvolební kampaň hnutí ANO, jejímž ústředním sloganem je Česko, pro tebe všecko. Původně mají kandidáti na tvářích české vlajky. Lídryní hnutí ANO je právě exministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. A vzhledem k preferencím se do europarlamentu zřejmě dostane, retuš, neretuš.

Na webových stránkách www.ceskoprotebevsecko.cz, kde je parodie veřejně k nalezení, stojí úplně dole, že zadavatelem a zpracovatelem je koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09). Ta podle premiéra Petra Fialy jen využila chyby hnutí ANO - že si nezaregistrovalo doménu s heslem své kampaně do Evropského parlamentu.

Zdá se, že po dvou letech neslané, nemastné komunikace navenek a téměř nulovému marketingu, se koalice Spolu konečně odhodlala zkusit kouzlo politického marketingu tak, jak ho roky používal právě Andrej Babiš. Tedy prvoplánově, mířící na první signální. Líbivá hesla, chytlavé slogany, zapamatovatelné výkřiky. ANO, bude líp!

Babiš ochutnal vlastní medicínu

Pamatujete, co před druhým kolem prezidentské volby předváděl Andrej Babiš, který o post bojoval se současným prezidentem Petrem Pavlem? „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat, ne voják.“ To hlásaly billboardy, kterými Babiš oblepil Česko. A které naznačovaly, že Petr Pavel zavleče Česko do války. Pavla také označil za válečného štváče. Podpásovka.

Nebo „kauza Lipavský“. To politickou scénou otřásl Babišův email, který omylem odeslal do médií a ve kterém chtěl po spolupracovnících, aby mu našli kompromitující materiály na ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti). Toho mimo jiné označil hodně sprostým slovem a chtěl informace o jeho dětech. Podpásovka.

Teď na Babiše podobným způsobem zaútočila koalice Spolu. „Ukradla“ doménu, změnila jejich vlastní plakát, spojila Babiše s agresorem Ruskem a rázem o tom mluví kde kdo.

Je jasné, že Andrej Babiš zuří. Fialu označil za směšnou a smutnou postavičku.

Ten, kdo hnutí ANO nezaregistroval doménu, by se asi měl strachovat o práci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz