Hlavní obsah
Umění a zábava

Proč kickboxerka Ptáčková ještě nevypadla ze StarDance? Odpovědí je fenomén Vodička

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0)

Dvojnásobný vítěz StarDance Dominik Vodička.

Dostat ve StarDance jako mentora a tanečního partnera Dominika Vodičku? To je pro ženy terno. Sympatický tanečník totiž kromě tance umí také pracovat se sociálními sítěmi. Z jeho popularity teď těží bojovnice Martina Ptáčková.

Článek

Podle sázkových kanceláří měla z aktuální řady taneční soutěže StarDance jako první vypadnout profesionální bojovnice Martina Ptáčková. Sympatická kickboxerka je sice pětinásobnou mistryní světa, nicméně příliš známá veřejnosti není. Navíc uvedení do soutěže v úvodním kole se jí příliš nepovedlo. Podle poroty byla toporná a neměla rytmus. Bohužel musím souhlasit, Ptáčková možná umí bušit do soupeřek nejlíp na světě, ale ladné taneční kroky jsou jí na hony vzdálené.

Jenže Martina Ptáčková nevypadla první. A dokonce ani druhá.

Třináctou řadu soutěže nejprve opustil zpěvák Ondřej Ruml. A jako druhý trochu nečekaně vypadl bývalý profesionální cyklista a historicky první hendikepovaný sportovec v téhle soutěži Jiří Ježek. Jeho odchod vzbudil emoce už proto, že i s umělou nohou tancoval lépe, než někteří jiní účastníci soutěže. Navíc jeho příběh je silný, inspirativní a on sám s neustálým úsměvem na tváři je neskutečně sympatický. Jenže ani tohle všechno nestačilo.

Fenomén Vodička

Určitě jsem nečekala, že se v soutěži déle udrží Martina Ptáčková a ne právě Jiří Ježek. Ale stalo se. V publiku to zašumělo, když moderátoři oznamovali, že Ptáčková postupuje dál. Jenže tohle překvapení má poměrně logické vysvětlení. A není to samozřejmě taneční umění bojovnice. Taneční umění ukazují mnohem pohybově nadanější účastníci. Takže - jak je možné, že Martina Ptáčková nevypadla?

Odpovědí je Dominik Vodička.

Její taneční partner a choreograf je už stálicí soutěže StarDance. V roce 2019 ji vyhrál s herečkou Veronikou Khek Kubařovou. A loňskou řadu opanoval s herečkou Darijou Pavlovičovou. Mimochodem, jejich vítězství bylo pro mnohé také velkým překvapením, protože Pavlovičová rozhodně nebyla extra známá celebrita, ale spíš začínající hvězda, kterou znali jen věrní diváci seriálů České televize. Velkou zásluhu na vítězství Pavlovičové a současném raketovém startu Ptáčkové má právě tanečník Dominik Vodička.

Vodička totiž umí kromě tance pracovat i se sociálními sítěmi. Na Instagramu ho sleduje bezmála 48 tisíc lidí. Na TikToku nasbíral skoro 160 tisíc lajků. A základnu jeho fanoušků tvoří nepřekvapivě mladé dívky a ženy, kterým hezoun Vodička zřejmě imponuje. Je velmi aktivní, přidává příspěvky, stories, je vtipný a působí, jako by byl neustále pozitivně naladěný. Myslím, že jako jeden z prvních začal pře lety postovat vtipná videa z tanečních tréninků s celebritami ve StarDance.

Že to Vodička umí na parketu a je skvělý tanečník, je bez debat. Získal mimo jiné cenu Thalie v kategorii Tanec a pohybové divadlo za roli v Kytici a je čtyřnásobným vicemistrem České republiky v latinskoamerických a standardních tancích. Ale to v dnešní době není to jediné, co rozhoduje. Sebeprezentace na sociálních sítích je další dílek do skládačky úspěchu. A pak samozřejmě sympatie a taneční partnerka.

Kickboxerka Martina Ptáčková má s tanečním partnerem a mentorem Dominikem Vodičkou velkou šanci protancovat se ve StarDance mnohem dál, než kam sahají její pohybové limity.

A vsaďte se, že ani v dalším kole ještě nevypadne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz