Hlavní obsah
Lidé a společnost

Doktorka filozofie Lucie Vondráčková: Dětská zpěvačka, profesionální manželka a teď hvězda Stardance

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Sedlecký / Wikimedia Commons (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0)

Zpěvačka, tanečnice a dabérka Lucie Vondráčková.

Proslavila se už jako dítě, když nazpívala úspěšné album Marmeláda. Později se stala profesionální zámořskou manželkou hokejisty Tomáše Plekance. Teď zkusí zabodovat jako tanečnice ve Stardance. Lucii Vondráčkovou buď lidé milují, nebo nesnáší.

Článek

Zpěvačka, herečka, dabérka a tanečnice Lucie Vondráčková vstoupila do světa celebrit a slávy už jako dítě. V devíti letech se poprvé postavila před profesionální kameru, když si zahrála v seriálu Území bílých králů. Zcela jistě k tomu přispělo i její příjmení, které proslavila její teta Helena Vondráčková. Helenin bratr Jiří, otec Lucie, stál roky své sestře po boku a jako textař a skladatel pro ni skládal písničky v dobách její největší slávy. Za všechny jmenujme třeba Copacabanu z roku 1998. A tak není divu, že malá Lucie měla dveře do světa zpěvu otevřené. Nutno dodat, že s tetičkou Helenou se Lucie už dvacet let nebaví, protože se Helena nepohodla s jejím otcem Jiřím.

Malá Lucie dokázala dobré startovní podmínky náležitě využít. Už ve dvanácti letech nahrála první album, které se jmenovalo Marmeláda. Souběžně se zpěvem se snažila prorazit i jako herečka, což se jí povedlo v roce 1992, kdy získala roli ve hře Saténový střevíček v Národním divadle po boku Libuše Šafránkové. Následovaly další divadelní role, přidaly se i filmové.

To už bylo jasné, že Lucii Vondráčkovou čeká zářná kariéra v šoubyznysu.

A také, že ano. Následovalo pět výher v anketě Týtý jako zpěvačka roku, dvakrát stříbrný a dvakrát bronzový Český slavík, devět platinových desek. Také nespočet úspěšných singlů, které dodnes slýcháme z rádií, a také různé velké i malé role ve více než dvacítce českých filmů a seriálů. A také muzikálů. Lucii Vondráčkové je teprve čtyřiačtyřicet let, ale má toho na kariérním kontě docela dost.

Doktorka filozofie, dvojnásobná matka, nehezký rozvod

Kromě šoubyznysu ale Vondráčková nezahálela souběžně ani na jiných frontách. Po studiu na pražské konzervatoři se dala na studium kulturologie na Filozofické fakultě Karlovy univerzity, a to zakončila v roce 2006 titulem doktorka filozofie a titulem PhDr. To se mezi celebritami příliš nevidí, takže klobouk dolů.

V roce 2010 se Vondráčková seznámila s hvězdným hokejistou Tomášem Plekancem a o rok později se vzali. Bylo to trochu překvapení. Narodili se jim synové Matyáš a Adam a žili dlouhodobě v Kanadě, kde Plekanec hrál hokej za Montreal Canadiens.

Vypadali jako reklama na idylickou rodinu, kdy krásná zpěvačka upozadí svoji kariéru a dělá profesionální manželku miliony vydělávajícímu hokejistovi. Jenže to nebyla tak úplně pravda, jak se později ukázalo. Sňatek vydržel osm let, následoval nehezký a mediálně vděčný rozvod. Na světlo světa se u soudu tahaly detaily jejich společného života. Plekanec obviňoval exmanželku, že o syny se staraly víc chůvy než ona a také že nevařila teplá jídla. Vondráčková zase požadovala neuvěřitelné sumy jako výživné. Nakonec zakopali válečnou sekeru kvůli dětem a kdo kolik zaplatil a dostal zůstalo veřejnosti utajeno.

Milovaná i nenáviděná Lucie

Lucie Vondráčková po rozvodu a přestěhování začala znovu v Česku pracovat na kariéře. A přijala nabídku TV Nova, aby hrála v nekonečném seriálu Ulice. Její postava se jmenuje Soňa a je to pěkná mrcha, kdo by náhodou Ulici nesledoval. A tak nyní Vondráčková zažívá na vlastní kůži to, co popisovaly v minulosti i jiné celebrity - že fanoušci neumí rozlišit roli a realitu. Zpěvačka tak o sobě musí číst v debatách hrůzy. Nicméně zdá se, že to bere sportovně.

Teď na podzim bude Vondráčkové všude plno. Je totiž jednou z deseti soutěžících, kteří budou každý týden na obrazovce ČT tančit v soutěži Stardance. Vondráčková není žádné pohybové dřevo - tančila od mala a vystupovala mimo jiné v muzikálech, takže je předpoklad, že tancovat umí. Druhá věc je, že ve Stardance nerozhoduje jen schopnost tančit, ale i sympatie. Počkejme si proto, jak bude Vondráčková působit při živých rozhovorech, zda bude vtipná a pohotová, nebo naopak afektovaná a unylá.

Lucie Vondráčková je každopádně nepřehlédnutelnou postavou české šoubyznysové scény. Lidé se dělí na dva tábory, buď ji milují a fandí jí, anebo ji nesnáší. Jisté je, že se vymyká běžné definici celebrity - vystudovala vysokou školu, nechodí na plastické operace, čte knihy, chodí všude pěšky.

A Stardance může klidně vyhrát.

Tedy když bude lidem sympatičtější než Soňa z Ulice.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz