Hlavní obsah
Názory a úvahy

Dostálová, Konečná i Turek jsou europoslanci. Co budou dělat? Ostudu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Budova Evropského parlamentu ve Štrasburku.

Známe 21 nových europoslanců za Česko. Na co nám ve Štrasburku a Bruselu bude anglicky špatně mluvící Dostálová, obdivovatelka ruské demokracie Konečná a Turek, flirtující s neonacismem?

Článek

Jako jednička kandidátky hnutí ANO měla Klára Dostálová téměř jisté, že svoji kariéru zaparkuje na příštích pět let v Evropském parlamentu. A tak se také stalo. Dostálová, bývalá ministryně pro místní rozvoj v Babišově vládě, získala křeslo europoslankyně. 

Před volbami Klára Dostálová opakovala, že chce bojovat za české zájmy, bojovat proti migraci a vést v Bruselu dialog.

Trafika za velké peníze bez angličtiny?

Jenže - co přesně bude Dostálová v Bruselu a Štrasburku dělat a jak povede dialog, to je mi trochu záhadou. Její schopnost mluvit anglicky totiž evidentně končí u společenského small talku, tedy povídání o počasí a banalitách.

Druhá záhada je, proč se proboha Klára Dostálová nevěnovala intenzivně výuce anglického jazyka, když jaksi musela tušit, že asi bude zvolená do Evropského parlamentu? Buď si myslí, že zákulisní vyjednávání jde dobře i s tlumočníkem. Nebo je jí to jedno a křeslo v Evropském parlamentu bere jako trafiku za velké peníze.

Obojí je ostuda.

Evropa pomáhá Ukrajině, Kateřina Konečná obdivuje Rusko

Další ostudou bude staronová europoslankyně Kateřina Konečná, lídryně kandidátky Stačilo!. Konečnou v Evropském parlamentu dobře znají, protože tam už pět let sedí. Co za statisícový měsíční plat dělá, to jsem bohužel za celých pět let neslyšela.

Zato jsem slyšela, jak se Konečná vyjadřuje k ruské invazi na Ukrajinu - chce mír za každou cenu a nechce okupované zemi poslat zbraně. Na rozdíl od zbytku civilizované Evropy (Slovensko už do ní bohužel nepočítám), která pomáhá, jak může. Při hlasování o rezoluci Evropského parlamentu proti útoku na Ukrajinu se Kateřina Konečná zdržela.

Letos v březnu také staronová europoslankyně hájila ruskou demokracii a transparentnost tamních voleb. Pardon, ale jestli je Rusko demokratická země, tak já letos dostanu Nobelovu cenu za mír. Asi tak absurdní jsou názory Kateřiny Konečné.

Turek se zdviženou pravicí

A za zmínku stojí i další zvolený europoslanec, zbrusu nový. Lídr kandidátky Motoristé a Přísaha Filip Turek. Muž, kterého jeho vlastní sociální sítě usvědčily z koketování s neonacismem. V autě zvedá pravici na pozdrav, doma má artefakty včetně dýky SS, zlatej tatíček Hitler, psal před lety na sociální síť.

Nezlobte se na mě, ale je to taky ostuda. Nechápu, že dostal tak vysoký počet preferenčních hlasů.

Čtvrtou postavičkou, za kterou se předem stydím, je za SPD a Trikolóru zvolený Ivan David, kterého v Bruselu už dobře znají. Pět let tam sedí a dělá ostudu - například šíří dezinformace.

Milí voliči, takoví lidé budou podle vás důstojně zastupovat Česko v Evropském parlamentu? Co přesně budou pro Česko dělat?

Já vám to řeknu. Budou prosazovat zákaz spalovacích motorů. Protože to je podle nich ten největší problém dneška.

Pro vládu by výsledky těchto voleb měly být pořádným budíčkem. Druhá Přísaha a Motoristé (10.26 %), třetí komunistické Stačilo! (9.56 %).

Uf. Jestli podobně dopadnou volby do Sněmovny, máme se na co těšit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz