Hlavní obsah
Sport

„Hraje mizerně.“ Nevděčným Čechům se Pastrňák prostě nezavděčí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0)

Hokejista David Pastrňák

Hvězdný hokejista Bostonu David Pastrňák přiletěl na mistrovství světa v Praze hned, jak mu skončila v NHL sezóna. Unavený, ale s chutí reprezentovat svoji zemi. Češi ho místo vděčnosti kritizují, protože ještě nedal gól.

Článek

Hokejista Bostonu Pavel Zacha v minulosti už šestkrát odmítl pozvánku do národního hokejového týmu. Rozladění byli trenéři i fanoušci. Ti psali, že Zacha si místo v nároďáku nezaslouží.

Letos Pavel Zacha nabídku přijal. Přiletěl do Prahy. A v důležitém čtvrtfinálovém zápase s USA dal tělem gól, který při konečném výsledku 1:0 znamenal výhru českého týmu a postup do semifinále.

Zachova nechuť reprezentovat je zapomenuta, po zápase s USA byl opěvovaným hrdinou.

„Pasta“ nedal gól. Jak je to možné?

Stejným letadlem jako Zacha přiletěl do Prahy na mistrovství jeho spoluhráč, jen mnohem větší hvězda Bostonu - útočník David Pastrňák, který je už roky střeleckou jistotou tohoto týmu z NHL. Boston ale vypadl v play off.

Jeho přílet vzbudil mezi českými fanoušky obří očekávání. Hned po příletu, ještě nesrovnaný s časovým posunem, nastoupil Pastrňák do zápasu Česka s Kanadou. Kanada je jedním z nejsilnějších týmů nejen letošního mistrovství světa, takže žádný lehký, papírově vyhraný zápas.

A nic.

Nedal ani gól!?

Tohle že je ta hvězda NHL, která měla nasázet každému soupeři nejméně 10 gólů? A neprosadil se dosud ani v dalších zápasech Česka. Část Čechů má proto jasno - Pastrňák hraje na nic.

Ráda bych hokejovým fanouškům i trenérům, kterých je v české populaci zhruba stejně, připomněla, že hokej je týmový sport. Jedna hvězda tým nespasí deseti góly. K výhře tým potřebuje týmového ducha, špičkového brankáře, skvělou obranu, sehraný útok, trenéry, maséry, lékaře a nakonec i trochu toho štěstíčka.

Ale jedna hvězda může tým psychicky nakopnout, podržet i rozbít psychiku soupeřů.

A to přesně David Pastrňák udělal.

I kdyby gól ani ve finále nedal, byl platným hráčem a doufám, že příští rok dostane pozvánku zase. Protože na rozdíl od jiných ji nikdy v minulosti neodmítl a letos přijel i přesto, že v jeho domovském Bostonu z toho nebyli právě nadšení.

Přála bych Davidu Pastrňákovi, aby ve finále se Švýcarskem dal za národní tým gól. Nejlépe TEN gól. Tedy ten, který buď rozhodne zápas, nebo bude úplný game changer. Prostě gól gólů.

Nejen kvůli českým fanouškům, kterým se zatím příletem, hrou naplno, ani neutuchající energií nezavděčil. Ale kvůli němu. Zasloužil by si ovace plné O2 areny zažít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz