Hlavní obsah
Názory a úvahy

I ministři mají své dny? Pět důvodů, proč by měl Jurečka jít zpátky na pole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: www.pixabay.com

Ilustrační foto

Šéf lidovců Marian Jurečka se zamotal do vysvětlování, proč se po střelbě na filozofické fakultě vrátil pařit na večírek ministerstva práce. Už samotný večírek by měl stačit na jeho konec.

Článek

Šílený střelec zabil těsně před Vánocemi během chvíle v centru Prahy 14 lidí. Národ v šoku sledoval přímý přenos.

A předseda KDU-ČSL, ministr práce a sociálních věcí, Marian Jurečka? Místo křesťanské piety upřednostnil veselí, party na ministerstvu, tanečky, alkohol.

A to je první důvod, proč by měl skončit ve vládě. Nevím, jak vy, ale já jsem seděla přikovaná k televizi, sledovala autentické záběry na místo tragédie, vánoční nálada byla pryč a moji mysl postupně zahalil neskutečný smutek. Myslela jsem na lidi, kteří těsně před Vánocemi ztratili svoje blízké, myslela jsem na další desítky lidí, kteří byli a jsou tou otřesnou událostí dotčeni.

Ani ve snu by mě nenapadlo, když střelce „eliminovali“, že bych vypnula televizi a šla s kamarádkami na víno. Dělaly bychom, že se nic nestalo, abychom si nekazily vánoční náladu? Přepily to? Zatancovaly si mašinku? No to ani náhodou. Stejně jako každý, kdo není sociální ignorant.

Ne tak Marian Jurečka. Vrátil se na ministerstvo práce, kde se do noci bavil s kolegy z úřadu, přestože věděl, že z filozofické fakulty právě vynášejí těla čtrnácti mrtvých, nevinných obětí jednoho magora.

Druhý důvod, proč by měl skončit ve vládě, jsou lži, které začal kupit, když se večírek provalil. Nejdřív tvrdil, že večírek skončil hned, jak se o střelbě dozvěděli.

Lhal. A to je třetí důvod.

Poté tvrdil, že o střelbě nevěděl detaily, protože nekoukal na telefon a nikdo mu o ní neřekl.

Lhal. A to je čtvrtý důvod.

Pak přiznal, že večírek byl, ale on už se na něj nevrátil.

Lhal. A to je pátý důvod.

Nestačí to? Lidovcům zjevně ne. Označili to za klukovinu, chybu a senátorka Miluše Horská neuvěřitelné „omluvy“ korunovala větou, že i ministři mají své dny. Svého šéfa tak klasicky křesťansky podrželi.

Snad to samé neudělají při volbách voliči.

A Marian Jurečka se vrátí zpátky za volant traktoru.

Zdroje:

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vsichni-mame-chut-pokracovat-rekl-premier-fiala-vymeny-minis/r~ead2b208ad4911eea9eeac1f6b220ee8/

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/marian-jurecka-vanocni-vecirek-strelba-na-filozoficke-fakulte.A240109_125637_domaci_kurl

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/marian-jurecka-vecirek-ministerstvo-mpsv-politolog_2401091031_ako

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-lidovci-jurecku-podrzi-byla-to-pry-klukovina-a-chyba-lidska-ne-ministerska-243174

Předseda lidovců Marian Jurečka se rád chlubí, že má jako příkladný křesťan pět dětí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz