Hlavní obsah
Sport

Jágr se dočkal výsměchu od fanoušků. Potupu doma vystřídá pocta v NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Jaromír Jágr

Legendární hokejista Jaromír Jágr se 18. února dočká v Americe pocty za celoživotní výkon. Naopak v Česku se fanoušci Jágrovi vysmívají. Jeho klub Rytíři Kladno v extralize už patnáctkrát prohrál.

Článek

Rekordních patnáct proher v řadě má za sebou v české extralize klub Rytíři Kladno hokejové hvězdy Jaromíra Jágra. Není divu, že jsou kladenští fanoušci frustrovaní a nespokojení.

A ta frustrace trvá už dlouho. Kladno se dlouhodobě potácí na úplném dně tabulky, prohrává jeden zápas za druhým.

Fanoušky Jágr naštval také tím, že do brány Rytířů povolal slovenského brankáře Júlia Hudáčka. Hokejista, který teď válí v Německu, si odpor českých fanoušků vysloužil tím, že v minulosti podepsal smlouvu v ruské KHL. A to až poté, co Rusko napadlo Ukrajinu. Přestože KHL slouží v Rusku jako propagandistický nástroj diktátora Vladimira Putina. Hudáčkovo angažmá na Kladně vyvolalo nevoli až takovou, že tam Hudáček vydržel jen dva dny a pak ho Jaromír Jágr vyhodil. Hudáček se nechal slyšet, že je to lynč a bude se soudit.

Řada porážek Rytířů se i po téhle aféře prodlužovala. Už teď je skoro jasné, že Kladno bude o setrvání v nejvyšší soutěži na konci sezóny bojovat.

A fanouškům už došla trpělivost. Při posledním zápase Kladna s Vítkovicemi předvedli věc docela nevídanou - místo fandění se na tribunu přišli pobavit. A to doslova.

Chovali se, jako kdyby vůbec neseděli v hokejové hale. Dorazili v rozličných kostýmech, hráli na kytaru, házeli si míč. Pak dokonce natáhli přímo za hokejovou brankou síť a hráli badminton, jakoby se nechumelilo. Vysvětlení stálo na transparentu: „Jaromíre, fandíme tak, jak ty vedeš klub.“

To je naprostý výsměch Jaromíru Jágrovi.

Jágr ten den aktivně nehrál. Na stadionu prý fyzicky byl, ale na (podle mě) vtipnou kritiku zoufalých fanoušků nijak nereagoval.

Paradoxní na celé věci je, že zatímco doma sklízí Jágr výsměch a kritiku, v zámoří se už brzo dočká obrovské pocty. Jeho bývalý klub z NHL Pittsburgh Penguins slavnostně vyřadí Jágrovo číslo dresu 68. Jágr se na ceremoniál osobně chystá a bude to velká sláva. Dosud se podobné pocty v NHL dostalo jen třem Čechům - Dominiku Haškovi, Milanovi Hejdukovi a Patriku Eliášovi.

Nevím proč, ale u sledování bavících se kladenských fanoušků mi na mysl přišla hláška z filmu Vesničko má středisková: „Měl jsi štěstí, Jaromíre, na funkci to nebude mít vliv.“

Otázkou ale je, jak dlouho bude nejúspěšnějšího českého hokejistu všech dob bavit šéfování klubu, který je suverénně poslední a jehož fanoušci si chodí na hokejový zápas zahrát badminton.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Kritika slavných

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz