Hlavní obsah
Názory a úvahy

Michal Hašek lhal a padl. Teď se vrací z politického záhrobí. Věříte mu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons (OISV, CC BY-SA 4.0)

Bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Pokus o puč v ČSSD Michalu Haškovi nevyšel. Na několik let se stáhl do ústraní, aby teď vylezl po boku Jindřicha Rajchla a usiloval o návrat do vrcholné politiky. Uvěří mu někdo, že už nelže?

Článek

Rodiče mě celý život učili, že nejhorší, co můžu udělat, je lhát. A že když je člověk upřímný a říká pravdu, dá se všechno nějak vyřešit. Od dětství proto lhaní nesnáším.

Možná proto si přesně pamatuju legendární Interview ČT 24, kde tehdejší hvězda ČSSD Michal Hašek asi dvacetkrát pronesl větu: „Schůzka nebyla, je to fáma.“

Psal se konec října 2013. Hašek v televizi mluvil o schůzce, která se měla odehrát hned po volbách 26. října v sobotu večer - pamatujete? Pět členů ČSSD tajně odjelo do Lán za prezidentem Milošem Zemanem, aby společně naplánovali odstavení volebního lídra a kandidáta na premiéra Bohuslava Sobotku. Kromě Haška tam byl Milan Chovanec, Zdeňek Škromach, Jeroným Tejc a Jiří Zimola. Těm pěti se od té doby přezdívalo „pučisté“ a schůzce „lánská“.

Michal Hašek pak v televizi v přímém přenosu opakovaně popíral, že by se nějaká taková schůzka konala. Přestože novináři o ní evidentně věděli. A jak víme, lhát se nevyplácí, notabene v politice.

A pak, v tom samém přímém přenosu, moderátorka Haškovi pustila útržek rozhovoru s Milanem Chovancem, který schůzku potvrdil. Mimochodem Chovancovi se od té doby přezdívalo „zrádce zrádců“.

Haškovy vyjely oči z důlků, ale snažil se zachovat dekorum a dál tvrdil, že lánská schůzka se nekonala a že neví, co to Chovanec říká. Přitom mu muselo být jasné, že hra je u konce.

Pučisté prohráli. Za Bohuslava Sobotku se tehdy pořádaly demonstrace, pokus o politickou vraždu ustál a stal se premiérem.

Ani jeden z aktérů památného puče dnes není vidět, všichni se stáhli z veřejného života i politiky. Ani ČSSD není vidět, po vládním angažmá s hnutím ANO strana zcela vypadla ze Sněmovny. A vidět není ani exprezident Miloš Zeman, který to chtěl Sobotkovi osolit.

Z politického záhrobí se teď vynořil Michal Hašek. Před pučem býval docela oblíbený jihomoravský hejtman, měl našlápnuto na docela slušnou kariéru.

Pak se mu začaly nějak kupit kauzy. Novináři odhalili, že má neexistující tiskovou mluvčí. Zase lhal. Pak upozornili, že z veřejných peněz platí milenku. Aby mohl jezdit s majáčkem, udělal ze svého auta papírově sanitku. Titul JUDr. získal za podivných okolností na Slovensku. Tohle všechno je zmapované. A tak dále… bylo toho hodně.

Teď Michal Hašek oznámil nové politické směřování - stal se šéfem jihomoravské buňky strany PRO Jindřicha Rajchla, který vede svatou válku proti vládě a který se proslavil tažením proti koronavirovým opatřením za pandemie.

Michal Hašek jako jednu z priorit uvedl „manželství jako výlučně svazek muže a ženy.“

Aha.

Žiju v tom, že společnost neohrožují LGBT+ lidé, ale lháři.

A u toho i zůstanu. Lháři věřit nikdy nebudu.

Zdroje:

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kauzy-michala-haska-mel-neexistujici-mluvci-i-limuzinu-prohl/r~211d53baa99511eb99faac1f6b220ee8/

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hasek-ma-neexistujici-mluvci-proutnikova-mrencova.A160718_211337_domaci_fka

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/213411058251103/cast/288927/

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/strana-pro-rajchl-plany-s-michal-hasek-cesky-smer-exprezident-zeman.A240201_090400_domaci_kop

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz