Hlavní obsah
Umění a zábava

Mikýř vyhrál Survivor. Mezi slepými byl totiž králem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto

Nejdrsnější reality show Survivor skončila, vítězem se stal Martin Mikyska alias Mikýř. A to zcela právem. Jeho soupeři byli totiž slabí. Až na pár výjimek se tentokrát casting nepovedl. Mikýř všechny převálcoval fyzicky i mentálně.

Článek

Po 77 dnech zůstali na pustém ostrově v reality show Survivor jen dva finalisté. Youtuber a influencer Mikýř a programátorka Nikola. Oba si účast ve finále zasloužili, ale každý z jiného důvodu. Youtuber od začátku bavil diváky, vyhrával důležité souboje o jídlo, vyhrával individuální imunity a několikrát dokonce přežil vlastní (herní) smrt. Sympatická Nikola zase hrála sociální hru, věděla, kdy se držet stranou a kdy naopak utvořit alianci. Díky tomu se dostala až mezi dvojku nejlepších.

Vyhrál Mikýř, kterého to dojalo k slzám. Upřímně, kdyby nevyhrál, nebylo by to spravedlivé. Každý, kdo show pravidelně sledoval, mu dřív nebo později začal fandit, protože Mikýř všechny válcoval. Mezi slepými byl králem.

Mikýř sám přiznal v jednom z posledních dílů, že účast bral ze začátku jen jako legraci, postupem času ale hru začal brát vážně a před branami finále dokonce uznal, že chce vyhrát. Přestože výhru přál i Nikole, skalní fanynce Survivoru, pro kterou byla samotná účast v reality show splněným snem, natož dostat se do finále. Oproti ní Mikýř dostal zcela jistě od produkce nabídku, pravděpodobně díky jeho obří fanouškovské základně na sociálních sítích.

Další účastníci show se ale tentokrát moc nepovedli. I díky tomu Mikýř suverénně vyhrál.

Hladoví, frustrovaní, bez kontaktu

Přežít. Přelstít. To jsou klíčová slova hry Survivor. Kdo by ji neznal - účastníci jsou rozděleni do dvou týmů a živoří na pustém ostrově. Postupně vylučují ze svých řad ty, kteří jsou buď moc silní hráči, nebo jsou jednoduše nesympatičtí, nebo naopak slabí a nejsou prospěšní v lítých bojích o jídlo, kterého je na ostrově kritický nedostatek.

Cílem je samozřejmě namixovat lidi do týmů tak, aby vznikaly konflikty, třenice, aby si co nejvíc lezli na nervy. To se povede i díky tomu, že jsou prostě bez jídla, hladoví, bez kontaktu s realitou, s těmi samými lidmi od rána do večera. To by každému i princezna Diana začala lézt na nervy.

Oproti loňské řadě měla ale tahle o dost pomalejší a nudnější rozjezd. Účastníci byli rozdělení do dvou kmenů - Lovci a Titáni. První jmenovaní neznámí, druhý tým složený z celebrit. Nebo pseudocelebrit. A troufám si tvrdit, že casting se tentokrát nepovedl.

Nuda na začátku, místo přežití chtěli jet domů

Bohužel část účastníků chtěla po chvíli domů. Soutěžící místo intrikaření a hraní sociální hry plakali, zdravotně kolabovali, vzdávali se. Ze hry dobrovolně odešla třeba zrzavá módní návrhářka Rachel, která trapně prohrála duel. Podnikatelka Ornella Koktová to zase nezvládla zdravotně a vrátila se k dětem. Skončit chtěl i hasič Filip a auditorka Iva. Moderátor Ondřej Novotný to dokonce nazval sraz srabů.

Fanoušek Survivoru tak sledoval předem domluvené prohry v soubojích, což nebaví nikoho. Přitom o účast v show stálo na 10 tisíc lidí, casting trval čtyři měsíce. A přestože účastníci museli projít náročnými fyzickými i psychickými testy, vybrala nakonec produkce lidi, kteří to na pustém ostrově bez jídla nezvládali ani týden a už kňourali.

Budoucí vítěz Mikýř oproti nim vynikal od začátku o parník, jak se říká. Jako fyzicky zdatný byl platný v soubojích o jídlo, taky vyhrával individuální imunity, díky čemuž rozhodoval, kdo bude v duelech bojovat o svoji záchranu. Hned utvořil silnou alianci, díky které se dostal hladce až do sloučení.

Právem byl za hvězdu

Zradu od vlastní aliance Mikýř ustál a vrátil se do hry ze souboje, ve kterém přežil vlastní herní smrt. Přálo mu samozřejmě i štěstí, kdyby místo vody v nádobě osudu našel krev, žádný souboj se nekonal a Mikýř by mazal domů. Ale štěstí mu přálo.

Vedle něj se do sloučení propracoval třeba tanečník Martin Prágr, který ale vzápětí vypadl, přestože měl dvě imunity. To se nepovede jen tak někomu. Nebo Bandurko, který byl od začátku přehnaně sebevědomý, ale hru tak překombinoval, že vypadl taky. Nebo bijec Pirát, který nejvíc bavil diváky tím, co nemá v hlavě.

Vedle těchto postaviček byl Mikýř zcela právem hvězdou. Ještě aby ne.

Zdroje:

Sledování show Survivor

https://voyo.nova.cz/survivor-2024

https://tv.nova.cz/porad/survivor

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz