Hlavní obsah
Aktuální dění

Nebuďte slušní, řekněte to: Kdo z vás nikdy nehledal „kompro“ na kolegu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons (David Sedlecký, CC-BY-SA-4.0)

Andrej Babiš

Expremiér Andrej Babiš (ANO) sháněl informace o ministrovi zahraničí Janu Lipavském (Piráti). Ale prosím vás, vy, co se pohoršujete - vy jste nikdy nehledali kompromitující materiály na protivníky?

Článek

Tak si to shrneme:

Expremiér Andrej Babiš kritizoval vládu Petra Fialy za to, že přerušila společné zasedání české a slovenské vlády kvůli proruským postojům tamního premiéra Roberta Fica (SMER).

Ministr zahraniční Jan Lipavský pak prohlásil v České televizi, že expremiér Andrej Babiš je bezpečnostním ohrožením této země a že neví nic o zahraniční politice České republiky.

Babiš se naštval a v emailu požádal svůj tým o informace, týkající se ministra zahraničí Lipavského, kterého mimochodem nazval hodně sprostým slovem. Mimo jiné chtěl informace o jeho dětech.

Jenže omylem email poslal na jinou adresu, než chtěl. A adresát ho zveřejnil. Tomu se říká smůla. Nebo amatérismus.

Kdo z vás to neudělal?

A teď ruku na srdce… Kdo z vás někdy nehledal kompromitující materiály na někoho nepohodlného?

Už na škole většina lidí hledá, jak z džungle pubertálních vztahů a šikany vyjít se vztyčenou hlavou. A k tomu pomáhá právě kompro!

Pak v práci - jak usměrnit kolegu, který vám jde po krku? No kompro!

A co teprve matka na dětském hřišti, jejíž otravné dítko systematicky krade hračky ostatním!? No jasně, zjistíte si, že mu dala přes zadek a pořádně toho využijete při diskuzi o ostatními!

A to už vůbec nemluvím o sousedech, nepřátelích, přátelích, vzdálené rodině, blízké rodině…

Smějete se?

Já bych se tedy smála, kdyby to nebylo spíš k pláči.

Bývalý a možná i budoucí premiér téhle země shání informace o rodině vládního představitele, otázka je proč. Odpovědí se nabízí několik, ale žádná není moc hezká, ani lichotivá. A já nechci spekulovat.

To, že Babiš umí být sprostý jako kanál, už dávno víme. Tím se ale nevysvětluje, co psal v emailu. Přála bych si, aby nám to Andrej Babiš pořádně vysvětlil, ne jen mlžil, že sprosté slovo použije občas každý.

Protože „každý“ není možný budoucí premiér.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz