Hlavní obsah
Umění a zábava

Otloukánek Lucie Vondráčková. Proč jí porota StarDance od začátku „solí“?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0)

Lucie Vondráčková

Lucie Vondráčková je známá především jako zpěvačka. V aktuální řadě show StarDance ale dokazuje, že je také skvělá tanečnice. Porota ji ale z nějakého důvodu nepřiměřeně ostře kritizuje. Je to nefér.

Článek

Lucie Vondráčková v sobotu večer odtančila na parketě rumbu. Její partner a taneční mentor Lukáš Bartůněk musel mít nejprve radost, protože to Vondráčková zatančila skvěle. Ostatně jako vždycky, už třetí večer po sobě. Ruku na srdce - člověk nemusí být ani profesionální tanečník, ani expert, aby viděl, že Lucie Vondráčková patří do top trojky tanečníků a tanečnic z řad neprofesionálů aktuální řady StarDance. Je prostě pohybově nadaná a tancovat umí. Což se o některých dalších tančících celebritách říct bohužel nedá.

Po hodnocení poroty měla ale Vondráčková slzy na krajíčku, zdálo se mi přes televizní obrazovky. A vůbec nedivím. Bylo to totiž strašně nefér.

Patří ke špičce, podle poroty je ale na chvostu. Proč?

Porotce Jan Tománek páru Vondráčková-Bartůněk vytknul, že ho málo zatáhli do děje. „Vím, že je to těžký, ale kdyby toho bylo víc,“ posteskl si zcela nekonkrétně, aniž by vysvětlil, co tím myslí, případně co to znamená. Druhý porotce, Richard Genzer, zpěvačku vlažně pochválil, že hezky hýbá kyčlemi. A porotkyni Tatianu Drexler rušilo, že se Vondráčkové při poslední točce zamotala hlava a asi vynechala závěrečné kroky. Zpěvačku pak sice označila za výbornou tanečnici, ale strašně jí vadilo, že „tancuje rumbu na pokrčených kolenou, má nula techniky a hodně nucených figur“. Cože?!

A bodové hodnocení? Genzer 7 bodů, Drexler 5 bodů a Tománek 7 bodů.

V minulém kolem vystřihla Vondráčková neskutečný jive, kdy dvě minuty lítala na parketu tak, že jsem ji sotva stíhala a porota byla také nespokojená - prý choreografie byla příliš náročná a rychlá. Aha. Už se v tom vážně nevyznám.

Je to tristní hlavně ve srovnání s ostatními. I herec Filip Blažek, který tančil po Vondráčkové, dostal od Tatiany Drexler o bod víc, než Vondráčková. Přestože na parketě působí jako dřevěný obr. Jasně, každý není ohebný a tanečně nadaný, ale v téhle soutěži jde v první řadě o tanec a v druhé o sympatie. A víc bodů si od poroty odnesla i boxerka Martina Ptáčková, která je sice sympatická, ale její tělo se ladným tanečním pohybům učí jen velmi pomalu. A to jsem diplomatická.

Nicméně i podle reakcí diváků v různých diskuzích je jasné, že hodnocení poroty většinou nepovažují za férové nejen vůči Lucii Vondráčkové. Také herec Oskar Hes, syn profesionálního tanečníka, je neskutečně nadaný. Ale pro porotu nebyla samba z minulého dílu, kdy se Hes kroutil jako profesionální tanečník, dostatečná. Vondráčková s Hesem bezpochyby patří ke třem nejlepším v aktuální řadě StarDance. O tom třetím ráda povedu diskuzi!

Hodnotí tanec, nebo osobní sympatie?

StarDance sleduju už asi po páté. Když se z show stal fenomén, o kterém se mluví v hospodách a kavárnách, vzala jsem ji na milost a dneska se nemůžu v sobotu večer odtrhnout. A většinou jsem se s porotou jako laický divák shodla. Což je při sledování pořadu příjemné. Vidím jako laik skvělý tanec - a porota hodnotí vysoko. Vidím jako laik nepovedený tanec - a porota to přesně pojmenuje a není nadšená.

Ale letošní hodnocení poroty mě rozčiluje. Ano, už třetí večer jsem si zanadávala. Pomíjím výběr tanečníků a tanečnic, ale když už je tam vybrali, měli by k nim přece přistupovat stejně. Jak tancují? Jak se zlepšují? Jestli někoho nemám rád, by mělo být jedno. Hodnotím tanec, ne?

Ale pokud jsou v hodnocení poroty takové rozdíly, že to vidí i člověk bez tanečního vzdělání a rozčiluje ho to, je něco špatně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz