Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pokrytci z ANO: Novotného by zmlátili. Xaverovy ostudné výroky jim nevadí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0)

Luboš Xaver Veselý

Když přestřelí politik Pavel Novotný (ODS), chystá se ho poslanec hnutí ANO zmlátit. Když přestřelí člen Rady ČT Luboš Xaver Veselý, politici hnutí ANO - mlčí. Nebo se ho rovnou zastanou.

Článek

Aby bylo jasno: Nezastávám se starosty Řeporyjí Pavla Novotného (ODS). Výroky na adresu hudebníka Felixe Slováčka a zejména jeho nemocné dcery Anny Julie Slováčkové byly ostudné, zcela nepřijatelné a jeho následná (ne)omluva jen dokázala, že Novotný nemá základní slušné vychování.

ODS bude před létem řešit, jestli ho vyloučí ze svých řad. Ministryně obrany z ODS Jana Černochová se Anně Julii za Novotného nechutné tweety omluvila.

A představitelé opozičního hnutí ANO?

Stínový multiministr a bývalý vicepremiér Karel Havlíček napsal na sociální sítě: „Dutá hlava, malý pin*our. Hádejte, kdo to je? Nápověda: hraje si na politika a kamarádí se s ním například premiér Fiala nebo Danuše Nerudová.“

Jeho stranický kolega, pardubický poslanec Martin Kolovratník, dokonce vyhrožoval Novotnému zmlácením.

Foto: Twitter/Pavel Novotný

twitter

To všechno je regulérní politický boj. Když Novotný pálí bazukou a navíc zezadu, nemůže čekat, že političtí protivníci na něj vezmou kuličkovou pistolku. Ať se klidně (verbálně) řežou.

Vulgární urážka kvůli komentování Fica

Problém nastává, když mají představitelé hnutí ANO měřit všem stejným metrem.

Jejich oblíbenec, moderátor proruského rádia X a člen Rady České televize Luboš Xaver Veselý, nevybíravě urazil slovenskou herečku, diplomatku a političku Magdu Vášáryovou.

„Milá zlatá Vášáryová, ty spodino, já ti ze srdce přeju, aby ti mráz roztrhnul p*del,“ prohlásil Luboš Xaver Veselý ve svém videu, kde ji také označil za „žvanivou paničku“, které si neváží.

Pro kontext: Veselý tím reagoval na slova Vášáryové, která před časem komentovala výsledek slovenských parlamentních voleb takto: „Budeme se muset podívat, kolik procent voličů je (SMER) vlastně fašistů, neofašistů, neonacistů. To, že pan Robert Fico a jeho okolí, což jsou takoví už vyčichlí lidé. Uvidíme, nakolik se tito lidé ztotožnili s hledáním voličů mezi těmi nesystémovými nebo dokonce vyslovenou spodinou,“ uvedla tehdy bývalá slovenská velvyslankyně.

Koalice chce Xavera odvolat z Rady, opozice se ho zastává

Politici vládní pětikoalice ho za to ihned hromadně zkritizovali a plánují ho odvolat z Rady České televize. To by bylo super, mimochodem, nemá tam co dělat už dlouho. Ale o tom tenhle text není.

A představitelé opozičního hnutí ANO?

Mlčí.

Xaver je v Radě ČT i díky jejich podpoře, takže se jim to nehodí do krámu. „Nevidím žádný důvod, proč bychom kvůli nějakým ostřejším slovům měli někoho odvolávat z rady, když tam po celou dobu, a to já vím, protože jsem v tom výboru pro mediální záležitosti sedmým rokem, dobře pracuje a dělá výborně svou práci,“ nechal se slyšel předseda mediálního výboru Aleš Juchelka z ANO.

Martin Kolovratník, který chtěl zbít Novotného - mlčí.

Je to pokrytectví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz