Hlavní obsah
Sport

Škarohlídi, styďte se! Pastrňák dal ve finále ten nejdůležitější gól a Češi jsou mistři

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0)

David Pastrňák

Češi jsou po 14 letech mistry světa v ledním hokeji! Porazili Švýcary 2:0 a po zásluze budou další rok kralovat světovému hokeji. A velkou zásluhu na tom má hvězda NHL David Pastrňák!

Článek

Prý hraje na nic, stěžovali si různí rozumbradové a samozvaní trenéři české hokejové reprezentace na Davida Pastrňáka, který po vypadnutí Bostonu z Play off NHL sedl na první letadlo a přiletěl reprezentovat Česko. Přesto, že domovský Boston nebyl moc rád.

Ale dobře udělal!

V tom nejdůležitějším zápase, tedy ve finále, dal Pastrňák ve třetí třetině TEN gól. Ten klíčový, který rozhodl celý zápas. Protože do té doby skóre stagnovalo na remíze 0:0 a vypadalo to, že zápas Česko vs. Švýcarsko už spěje do prodloužení nebo dokonce do nájezdů.

Pastrňák skóre nakonec otevřel, dostal Švýcary pod tlak a ti museli před koncem třetí třetiny vyslat brankáře na střídačku a hrát v šesti, aby zkusili vyrovnat. To se jim i přes velkou snahu nepovedlo.

Češi zaslouženě vyhráli a jsou zlatí!

Škarohlídi, styďte se.

David Pastrňák je srdcař, přijel, dal gól a zvítězil.

Samozřejmě, zásluhu na zlatu má celý tým, od božského brankáře Dostála, přes úžasného kapitána Červenku, až po všechny hráče, trenéry, maséry, a další lidi, kteří patří do české reprezentace.

Ale TEN zlomový gól dal právě David Pastrňák!

Určitě se hned objeví hromada samozvaných expertů, kteří budou psát, jak Češi hráli a že si (ne)zasloužili vyhrát. Naštěstí už je to jedno. Češi vyhráli a Češi z toho mají neskutečnou radost!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz