Hlavní obsah
Názory a úvahy

Sledování show Survivor bolí. Není to boj o přežití, ale fraška a boj o letenku domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto

Na novou řadu show Survivor jsem se hodně těšila. Je to přece ta nejdrsnější reality show! Jenže jsem zklamaná. Casting se nepovedl, část soutěžících neměla na ostrov vůbec odjet.

Článek

Do nové řady reality show Survivor se přihlásilo zhruba 10 tisíc lidí, kteří chtěli na karibských ostrovech bojovat o výhru 2,5 milionu korun, a hlavně o titul Survivor roku 2024.

Casting trval čtyři měsíce. Stovky vybraných zájemců o účast v show musely projít fyzickými testy i psychotesty. A teprve ten, kdo prošel tímhle základním sítem, se zařadil do fronty, ze které produkce vybírala ty divácky nejzajímavější osobnosti.

Mezi čtyřiadvaceti finalisty, kteří nakonec na slunné pláže odjeli, jsou známé tváře, které začínaly v červeném týmu Titáni. A mediálně neznámí lidé, kteří společně tvoří modrý tým Lovců.

Ale ruku na srdce - casting se nepovedl.

Sraz srabů, hodnotil show moderátor Novotný

Soutěžící se místo bojování o jídlo, odměny a imunitu spíš předhánějí v tom, komu se víc stýská po rodině a kdo chce víc jet domů. Pláčou, smutní a někteří i zdravotně kolabují.

S brekem se domů poroučela třeba módní návrhářka Rachel. Temperamentní Slovenku většina fanoušků reality show zná z poslední řady Love Islandu, kde dredatá zrzka uměla udělat pořádná dramata. Produkce si to zřejmě slibovala i od Survivoru.

Ale Rachel to psychicky nezvládla. Výsledkem byl předem domluvený duel o přežití, který záměrně prohrála. Bylo to vrcholně trpné.

Dokonce i ostřílený moderátor Ondřej Novotný se neudržel a tohle divadlo nazval sraz srabů. Nechtělo se mu předem jasný souboj ani moderovat. A já se mu nedivím.

Ornella zapomněla, že má doma děti?

Další dobrovolnou odpadlicí z řad celebrit byla podnikatelka Ornella Koktová. Je až s podivem, že údajně náročnými fyzickými testy mohla vůbec projít. Show ještě ani nezačala a její manžel Josef Kokta už do médií hlásal, že bez jídla stejně nevydrží.

A nevydržela.

Po pár dnech na ostrově, kdy se živila jen rýží a kokosem, zkolabovala. Při návratu z nemocnice do kmene Titánů řekla, že dobrovolně končí. A odůvodnila to mimo jiné tím, že je přece máma. Asi předtím zapomněla, že má doma tři malé děti.

Jirešová ještě nevypadla, přitom nakupuje v Praze

A produkci asi nepotěšila ani oblíbená herečka Ivana Jirešová z červeného kmene Titánů. Ta totiž podle bulvárních médií také skončila dobrovolně kvůli zdravotním obtížím. Oficiálně to ale nevíme - v show Jirešová stále soutěží. Její odchod ale prý také bude záměrná prohra v duelu.

Navíc - herečka si po tajném návratu skočila na nákup a někdo ji viděl. Vysvětlila to tak, že bydlí sama a měla hlad. Diváky tak připravila o překvapení.

A letenku domů by ráda i auditorka Iva z druhého kmene Lovců. Ta zase po dvou týdnech na ostrově přišla na to, že místo soutěžení v Survivoru chce mít dítě s manželem, který na ni čeká doma.

A stejně smutnil i hasič Filip z modrého kmene, kterému chyběl syn. Jedna z posledních kmenových rad tak vypadala, že celý modrý kmen - až na pár výjimek - chce místo boje o titul jen jet domů za rodinou.

Produkce přebrala

Novou řadu považuji zatím za hodně slabou a myslím, že casting se nepovedl. Produkce podle mého názoru přebrala. Část soutěžících neměla vůbec v nejužším výběru být, už proto, že na první pohled nesplňují údajně náročné požadavky.

V zástupu deseti tisíc lidí, kteří o účast v Survivoru měli zájem, by se určitě našli takoví, kteří by udělali všechno pro to, aby se v soutěži udrželi co nejdéle. A tak by to mělo být. To by mě jako divačku bavilo.

Ale sledovat místo boje o přežití to, jak v domluvených duelech soutěžící žadoní o dřívější letenku domů, mě opravdu nebaví.

Více o pořadu a jednotlivých účastnících najdete tady:

https://voyo.nova.cz/survivor-2024

https://tv.nova.cz/porad/survivor

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz