Hlavní obsah
Umění a zábava

Clash of the stars za hranicí vkusu i zábavy. Skandální chování „hvězd“ vadí i sponzorům

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto

Zápasnickou organizaci Clash of the stars stíhá jeden skandál za druhým. Její zápasníci vypouští z pusy věty, za které je stíhá policie, hajlují, případně také mlátí lidi na veřejnosti. Tohle mají být novodobé celebrity?

Článek

Clash of the stars znamená v překladu Střet hvězd. Tahle česko-polská organizace bojových sportů ale nemá s hvězdami nic společného. V ringu nebo kleci spolu bojují influenceři, podivné pseudocelebrity, zkrachovalé pseudocelebrity, neznámí, ale zato hodně sprostí a naštvaní lidé, bizarní postavičky, lidé, kteří se sami nazývají psychopaty a mediální exmagnát Jaromír Soukup.

Show, plná kontroverzních lidí a šílených rvaček, nemá se sportem mnoho společného. Vlastně skoro nic. Ale fanouškům těchto bizarních duelů to zřejmě nevadí. Za lístky na show dají tisíce korun. A sponzory zápasů byly i renomované společnosti. Tedy až do nedávna.

„Vás bych vzal nožem do krku…“

Výčet zápasníků a jejich slovních projevů na tiskových konferencích před zápasy dává tušit, že mnoho Einsteinů mezi nimi nenajdeme - abych to tedy řekla kulantně. A tak byla jen otázka času, kdy se novodobí hrdinové ze sociálních sítí začnou projevovat za hranou.

O zatím největší skandál se postaral zápasník Samir Margina. Ráda bych vám popsala, kdo to je, ale bohužel se mi to nepodařilo vygooglovat. Proslavil se prý tím, že urážel jiné lidi. Na tiskové konferenci organizace Clash of the Stars koncem července tento Samir Margina šokoval urážkami směrem k LGBT+ komunitě. „Tady ti lidi, jak můžou žít? Vy, co to ukazujete, vás bych vzal nožem do krku,“ prohlásil mimo jiné zápasník. A to nebylo samozřejmě všechno, vyhrožoval také zapálením kavárny, ve které pracují jeho soupeři - ti si říkají kočkokluci a na tiskovou konferenci dorazili v převleku za kočky.

Fortuna dala ruce pryč: Neslučuje se to s našimi hodnotami

Další sprchu jeho nechutných urážek směrem k LGBT+ nebudu rozepisovat, ale projev zakončil tím, že by „pobodal všechny“, protože si poprvé dal kratom (což je něco jako opiát, tedy droga). Policie už celou věc řeší. Skandální slova zápasníka nezůstala bez odezvy ani mezi fanoušky, pro které bylo celé vystoupení na tiskové konferenci hodně za hranou. Ale hlavně bylo překročením rubikonu pro sponzory. Od celé organizace Clash of the stars totiž dala pryč třeba sázková kancelář Fortuna, jeden z hlavních sponzorů, což musí zápasnickou organizaci bolet.

„Chápeme, že bizár, hledání červené linie a její posouvání je principem, na kterém je organizace Clash of the Stars postavena. V poslední době ale vnímáme, že směřování organizace se s našimi vlastními hodnotami neslučuje,“ uvedl manažer sponzoringu Fortuny Marek Janoušek. A stejně tak spolupráci s organizací rozvázala Prima Cool.

Gelnarová hajlovala, Růžička mlátí lidi

O další skandál se jen pár dní poté postarala účastnice zápasů Clash of the stars a jejich hvězda Hana Gelnarová. Na videu předvedla nacistický pozdrav, přičemž u toho hrála německá hudba. Video ze sociální sítě smazala, ale na internetu si už žije vlastním životem. Gelnarová, která se objevila v reality show Survivor, je prý oblíbenou a dosud bezproblémovou zápasnicí.

Za gesto se sice hned omluvila, ale dost podivným způsobem. Na Instragramu totiž uvedla, že nevěděla, co gesto se zdviženou rukou znamená a že kdyby to věděla, samozřejmě by to na internet nedávala.

Výčet průšvihů hvězd Clash of the stars je ale mnohem delší. Médii oblíbený je třeba zápasník Tadeáš Růžička. Nedávno na koupališti s dalšími muži napadl jednoho z návštěvníků, který skončil v nemocnici. Přitom Růžička je v podmínce za to, že skolil muže na ulici a pak ho bezvládného bil, za což mu soud vyměřil jedenáct měsíců podmíněně.

Starosta Novotný, exLunetic Kocián a další budoucí „hvězdy“

Po skandálním vystoupení Samira Margina na tiskové organizaci mu organizace zápas zrušila a omluvila se. Zřejmě už zápasit nebude. Ale to organizátorům zápasů nemusí vadit. Do klece a ringu se dobrovolně hrne mnoho dalších „sportovců“, předpokládám, že za to mají tučné odměny.

Organizace tak promuje třeba bývalého zpěváka chlapecké kapely Lunetic Martina Kociána, kterého v minulosti zničily drogy. Bít se bude i nenáviděný účastník poslední reality show Survivor Jack Hamid. A na souboj se chystá také řeporyjský starosta Pavel Novotný z ODS, který se utká s člověkem, co si říká Psychopat Bejr. Na nedávné tiskové konferenci po Novotném hodil prasečí hlavu. A údajně se také znovu chystá bývalý šéf televize Barrandov Jaromír Soukup. A s nimi samozřejmě zástup další podivných hvězd, jejichž jména naštěstí neznám.

Ale tohle jsou pro některé lidi novodobé celebrity a evidentně rádi dají tisíce korun za lístky, aby se mohli podívat, jak se mydlí hlava nehlava.

Mně to hlava nebere.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz