Hlavní obsah
Zdraví

Mladá pleť díky orgasmu?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Harmony Spa - Tantra Masáže

Jak může pocit rozkoše prospět zdraví naší pleti? Jak dokáže prožívání tělesné extáze pomoci proti stárnutí? Odpovědi na tyto otázky najdeme pod jedním pojmem - TANTRA.

Článek

Možná vás to překvapilo a možná si teď srovnáváte v hlavě informace, které o tantře dosud máte. Je pravda, že pro západní civilizaci se do povědomí dostal hlavně jeden aspekt tantry a tím je tantrická masáž, která je často zaměňována za masáž erotickou.

Tantrická cesta je ale mnohem bohatší než jen způsob, jak rychle uvolnit tělo a ulevit nervovému systému od sexuálního napětí.

Učení tantry vychází z prastarých textů vytvořených více než před tisíci lety. Podstatou je nauka o dvou aspektech - o mužském aspektu síly a ženském aspektu života, živosti. Tantra přináší techniky, jak tyto dva aspekty mezi sebou mohou komunikovat na duchovní, duševní i tělesné úrovni.

A jak tyto techniky zařadit do běžného dne moderního člověka? Pojďme se podívat na základní principy, které jsou pro dosažení maximálních ozdravných účinků nejnutnější.

  1. Vnímání veškerých pocitů a signálů těla.
  2. Umění uvolnit fyzické napětí a tím propustit i psychické bloky.
  3. Vědomá práce s dechem, pohybem a hlasem.
  4. Kultivace sexuální energie a rozvádění vzrušení do celého těla.

Jak fyziologicky probíhá tantrické omlazení?

Tantra nebo tantrická masáž (v pravém slova smyslu) má mnoho benefitů. Skrz práci s tělem a laskavý dotek se v našem těle vyplavuje oxytocin, známý jako hormon lásky, který napomáhá proti stresu. Při sexuálním vzrušení a tantrickým technikám se zvyšuje množství endorfinů, které kromě spuštění nádherných pocitů euforie působí i protizánětlivě (ideální na problematickou pleť). Zvyšuje se také produkce estrogenu, který zlepšuje pružnost pokožky a má za následek navýšení tvorby kolagenu. Dále se buduje lepší obranyschopnost a podporuje spalování tuků.

Práce s dechem nás navíc kromě fyzické kondice posiluje i na psychické úrovni. Jsme více v kontaktu s naším tělem a díky tomu i celkově s našimi potřebami. Nepřekračujeme naše hranice a stáváme se sebevědomějšími a celkově šťastnějšími lidmi.

Pozor, tantra ale není primárně o orgasmu. Díky vědomému dotyku a speciálním dechovým technikám dochází k oživení a regeneraci doslova každé buňky v těle. V rámci tantrické masáže pak klienti zažívají celotělovou extázi a uvolnění. Účinky trvají ještě mnoho týdnů a mohou vám změnit kvalitu života na všech úrovních.

Dovolte si luxusní zážitek a zařaďte tantrickou masáž do přirozené péče i o váš vzhled.

Vaše Harmony Spa

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám