Hlavní obsah

Prožívejte vášeň zamilovanosti …i po letech ve vztahu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Harmony Spa - Tantra Masáže

Získejte 3 konkrétní tipy, které vám pomůžou rozproudit vášeň ve vztahu. V tomto článku s vámi sdílíme tantrické techniky a principy, které by v dnešní době měl znát každý.

Článek

Možná jste právě dnes přemítali nad vaším vztahem. Možná cítíte ve vašem partnerství už dlouho nějakou nespokojenost. Nebo jen máte pocit, že by to chtělo nějak okořenit.

Partnerské vztahy jsou velmi komplexní oblast, na kterou často nejsme úplně dobře připraveni, nebo dokonce o ní nejsme ani dostatečně informováni.

Začátky bývají nejvášnivějším obdobím. Do těla se nám totiž vyplavuje koktejl „hormonů zamilovanosti“, naše racionalita je potlačena a pod silným vlivem touhy prožíváme divoká intimní splynutí. Není potřeba se nějak zaobírat předehrou nebo budováním atmosféry. Vzrušení je „ve vzduchu“ prakticky neustále, takže stačí jen malé impulzy a rozkoš mezi dvěma těly může naplno proudit.

Proč to tak nemůže být už napořád?

Podle vědců hormony a zamilovanost odezní po cca dvou letech. Po této době může vztah přejít do další fáze a je jen na nás, kolik rozkoše si do ní přizveme, i když to tentokrát už nebude tak úplně zadarmo.

Znamená to, že dlouhodobé vztahy už nemůžou zažívat pocit vzrušení a novosti? Naopak.

S každým společným rokem je partnerství otevřeno větší důvěře. To znamená, že v oblasti intimity můžeme zažívat mnohem hlubší prožitky a sexualita může nabývat nových obzorů.

Jak oživit jiskru?

Jedna věc jsou teoretické poznatky, ale vás určitě zajímají konkrétní kroky, které můžete pro váš vztah udělat. Rádi se s vámi proto podělíme o 3 tipy z tantrické praxe, které zachránily už tisíce vztahů a hlavně probudily skrytou vášeň i tam, kde se zdálo vše ztraceno.

  1. Vizualizace

Naše tělo je opravdu moudré a mnohem lépe funguje, pokud se s ním propojujeme skrz emoce nebo obrazy (namísto konkrétních svalových instrukcí). Proto je krásné pracovat s vizualizacemi i během milování. Mužský lingam (označení ze sanskrtu pro penis) si můžete propojit s představou světelného sloupu, který má moc prozářit temná zákoutí ženského těla i duše. Pro ženy je pak nádherné propojení intimních partií s oblastí jejich úst. Rty i hrdlo mají dokonce stejný název. Dále pak i naše čelisti jsou propojené s kyčlemi. Tedy představa, jak rty joni (označení pro vulvu) jsou spojené s lingamem, může orgány krásně prokrvit a přivést novou dimenzi vzrušení do milostného prožitku.

  1. Plusové a minusové body

Základní nedorozumění v lidských vztazích bývá obecně způsobené předpokladem, že to, co cítím já, cítí stejně i druhý. Tato domněnka způsobuje konflikty a v milostném fungování může nadělat opravdovou paseku. Proto je důležité pochopit princip mužsko-ženské polarity (platí to i u stejnopohlavních párů). Všichni máme tzv. plusové a minusové body. Plusové jsou ty, ze kterých umíme snadno „dávat“. Minusové jsou místa, která potřebují více času a pozornosti pro zcitlivění. U mužů je plusová oblast intimní zóna a minusová oblast hrudníku. Ženy to mají přesně naopak. To je důvod, proč muži nechápou, k čemu je dlouhé hlazení před pohlavním stykem. A je to taky důvod, proč ženy touží po hluboké pozornosti před tím, než se plně uvolní a odevzdají. Tato definice je samozřejmě trochu zjednodušená, ale principiálně vystihuje cirkulaci energie a vzrušení mezi partnery. Když toto fungování pochopíte, podpoříte jiskru intimity, a dokonce můžete probudit i po mnoha letech stejnou vášeň a zamilovanost, jakou jste zažívali při seznámení.

  1. Vzájemná masáž

Dopřát si navzájem laskavé doteky je v partnerství vždy dobrá volba. I tady vám ale dáme pár praktických tipů.

  1. Udělejte si z toho hravé cvičení: partner, který masáž dává, by měl být plně soustředěný na tělo přijímajícího a opečovávat ho s obdivem a zvědavostí. Přijímající by zase měl dávat najevo, které doteky se mu líbí a které moc ne.
  2. Dejte si stejný čas: aby bylo pro vás toto cvičení opravdu příjemné, neměli byste pociťovat nerovnováhu mezi dáváním a přijímáním. Klidně si nastavte budík, abyste nemuseli čas vůbec řešit.
  3. Dopřejte si zážitek od profesionálů: ačkoli každý svoje tělo může zkoumat sám, není nic krásnějšího než si čas od času dopřát vedení od vyškolených masérek či masérů. V centru Harmony Spa kromě luxusních párových masáží nabízíme i speciální Zážitky pro partnery a individuální výuku.

Věnujte péči svému partnerovi i svému tělu. Vyzkoušejte naše tipy a dejte vědět, jak se vám je daří praktikovat.

Těšíme se na vaše komentáře.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám