Hlavní obsah

Tantra a nevěra…?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Harmony Spa - Tantra Masáže

Jak poznat, kdy jde o nevěru? Jsou tantrické masáže vhodné i pro zadané? Co je potřeba pochopit a na co si člověk musí dát pozor, aby si mohl tantru užít opravdu naplno beze studu?

Článek

Nedávno se na jedné supervizi našeho týmu objevilo téma „tantra a intimita v osobním životě“.

Naše masérky a maséři mají velmi intenzivní práci, a proto je důležité jim dopřát adekvátní péči, aby své poslání dělali v souladu se svými hodnotami a mohli být skutečně kvalitními průvodci.

Tohle téma ale často řeší i klienti.

Pojďme se tedy podívat na to, jak se k podobným otázkám postavit, co může tantra do vašich vztahů přinést a jestli může i něco ohrozit.

Je tantrická masáž nevěra?

Celý zážitek – od úvodního rozhovoru po poslední rozloučení v našem studiu – je o otevření velké důvěry. Klienti přicházejí s různými osobními záměry, během masáže odhalují nejen své tělo, ale i duši.Tantra zahrnuje práci se sexuální energií a součástí může být i masáž intimních partií.

Pro člověka neznalého hloubky a přesahu tantry to může jednoznačně asociovat nevěru.

Tantra je o upřímnosti

Všechno začíná u záměru. Zeptejte se sami sebe, s čím na masáž přicházíte. Pokud cítíte, že děláte něco zakázaného, zamyslete se, jaký vztah máte ke svému tělu, ke svým pocitům nebo k sexualitě.

Jestli je tantra něco, co vás láká, je to zřejmě ta pravá cesta, kterou právě teď potřebujete. Prozkoumejte bloky, které vám vaše obavy ukazují, a dovolte si podívat se na ně z jiného úhlu. Tak, abyste je mohli nestranně pozorovat.

Pokud máte partnera, zkuste si s ní/ním o tom promluvit.

Pokud máte pocit, že něco takového jí/jemu sdílet vůbec nemůžete, ale přesto vás to na masáž táhne, je to v pořádku. Možná potřebujete posílit vlastní sebevědomí, s čímž vám tantra může krásně pomoci.

Tantrická masáž není sex

Během masáže jsou klienti nazí a nechávají se opečovávat, ale je to forma aktivního přijímání, kdy vědomě pracují se svým vlastním vzrušením – se svou vlastní energií.

Rozhodně nejde o vzrušování se navzájem s masérkou či masérem.

Tantra nikdy nepřekračuje hranice

Je vždy na každém klientovi, aby sdílel otevřeně své záměry, obavy i hranice. Tantrická masáž má velmi intuitivní formu. Každý člen našeho týmu je kvalifikovaný profesionál a nikdo vás nebude nutit jít někam, kam se vydat nechcete.

Tantra může posílit vaše partnerství

Vzhledem k tomu, že se při masážích lidé dostávají k hluboké podstatě svých osobních prožitků, stávají se postupně sebevědomějšími a autentičtějšími. Dokážou lépe vnímat vlastní tělo a díky tomu i tělo partnerky/partnera. Veškerá práce, kterou prožijí v rámci individuální masáže, může pak krásně obohatit jejich osobní vztahy.

Není vždy nutné absolvovat párovou tantra masáž, i když to může být skvělý dárek :)

V našem centru Harmony Spa nabízíme kromě klasických masáží pro páry i Zážitkovou masáž pro partnera. Je to taková volnější forma prožitku, kdy jeden z páru opečovává spolu s masérkou (masérem) toho druhého.

Pokud vás zajímají konkrétní techniky, jak s tělem pracovat, podívejte se na naše semináře, které od letošního roku otevíráme i pro širokou veřejnost.

Vše najdete na našem webu www.harmonyspa.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám