Článek
Rozhodla jsem se projít nejznámější provozovny a zjistit, jestli je mezi nimi takový, který stojí opravdu za to. A světe div se jeden takový se našel!:)
Nejhůř z ochutnávky vyšel podnik, který se jmenuje Trdelník with Ice Cream. Nabízí ohromné rolky se zmrzlinou a vším možným navrch, ale chuť těsta je mdlá, gumová a zmrzlina umělá. Na fotku možná dobrý, na jídlo ne.
O moc lépe nedopadlo ani Trdlo, kde byl trdelník přesušený a bez chuti.
Original Czech Trdelník vypadal krásně, ale chuťově opět slabota, bylo tam moc cukru, těsto unavené.
Teprve v Old Czech Chimney Cake to začalo dávat smysl: těsto upečené na místě, pistáciový krém, chuťově vyvážené. Konečně něco, co neurazí.
Ale opravdové překvapení přišlo až na závěr: Trdlokafe. Nenápadná kavárna s přívětivou obsluhou a jiným přístupem než okolní stánky. Už při vstupu mě zaujala vůně čerstvě pečeného těsta. A to se potvrdilo i při ochutnání - zlatavý, jemně křupavý povrch, vláčný střed, ideální poměr sladkosti.
Zatímco většina podniků sází na efektní vzhled nebo množství náplní, Trdlokafe zaujme řemeslností. Možná i proto má na internetu nejlepší hodnocení a zákazníci se sem vrací i opakovaně, nejen kvůli chuti, ale i díky atmosféře, která působí klidněji než u okolních stánků.
Verdikt?
Dovolím si tvrdit, že tuhle recenzi na plné čáře vyhrálo Trdlokafe. V Karlově ulici můžete narazit na spoustu „českých“ trdelníků, které jsou ale šité horkou jehlou pro turisty. Pokud chcete opravdu kvalitní zážitek, který má chuť, texturu a úroveň, Trdlokafe je s přehledem nejlepší volba. Tady trdelník není jen atrakce, ale dezert, za který se Praha nemusí stydět.
Helena Mužíková, foodie woman z Prahy 5

Trdlokafe