Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Je ta druhá lepší, nebo váš partner vůbec nestál za to?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Shroomy/pixabay

Pořád dokola si říkáte, co jste udělala špatně. V čem byla ta druhá lepší, že je teď u ní.

Článek

Někdy si člověk prostě klade jen špatné otázky. Může být vina na obou stranách, ale také nemusí a nebo v takovém poměru, že vaše vina může být zanedbatelná.

Pokud váš partner delší dobu trávil čas s milenkou, ale zároveň se vracel k vám, tak to asi nebylo kvůli tomu, že byste byla tak nesnesitelná, jak byste si mohla myslet nebo jak by vám mohl vykládat on na konci vztahu, aby nevypadal jako ten špatnej.

Pak byste si měla spíš pokládat jiné otázky, než v čem je ta druhá lepší a proč nezůstal se mnou.

Možná byste si měla na rovinu přiznat, že váš partner není takovej charakter a chlap, za kterého jste ho považovala. Možná jste se jen chránila před bolestí a nechtěla vidět všechny věci, které vám pomalu budou docházet den po dni po rozchodu.

Vlastně tu nejde ani o otázku, zda je ta druhá lepší, nic to nemění na tom, že je prostě pryč… Že vám celou dobu lhal, podváděl vás, a že zničil důvěru kterou jste k němu měla.

Zeptejte se sama sebe, kdybyste na počátku vztahu věděla, že vás partner podvádí, chtěla byste ho vůbec?

Pokládejte si spíš otázky, proč jste neviděla, že je takový, jaký je, jestli jste si jeho a váš vztah jen neidealizovala, a přemýšlejte, jak se této chyby vyvarovat v dalším vztahu. Odpusťte si, že jste si nevybrala zrovna toho nejlepšího chlapa pod sluncem, to se nám ženám stává, přeci jenom kvalitní lidé nejsou na každém rohu a přemýšlejte jak a kde příště najít lepšího.

Svému starému partnerovi uvažte mašli na krk a s úsměvem ho vystěhujte k jeho nové známosti. Zřejmě to bude ona, kdo bude časem přemýšlet, jestli neudělala chybu a jestli jako vás podváděl s ní, nebude časem hledat další rozptýlení.

Začněte přemýšlet nad sebou, jak se mít víc ráda, jak si sama sebe vážit. Vy jste byla ten, kdo váš vztah budoval, ten, kdo má svědomí čistý. Ten, na koho byl spoleh a kdo by nikdy tomu druhému neublížil. Možná jste prostě fajn člověk. Možná si vás váš partner vůbec nezasloužil a nezaslouží si ani vaše vzpomínky a slzy.

Teď máte příležitost najít si muže, který bude jako vy, kterému konečně můžete opravdu věřit. Máte příležitost se zase zamilovat a chodit na rande, což by vám váš starý vztah asi neumožnil. Máte možnost začít znovu, ale hlavně najít si někoho lepšího, kdo nenarušil vaši důvěru… Tak šťastnou ruku…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz