Hlavní obsah
Lidé a společnost

Soutěž o nejhorší matku roku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: crkmaga/pixabay

Mám nejlepší mamku na světě. Bohužel mnoho z nás to minulo, stejně jako mého manžela a u některých žen si říkáte, že lépe, kdyby nikdy žádné děti neměly.

Článek

Moje máma je skvělý člověk. Když jsme jeden čas měli ke konci měsíce stěží na jídlo, pomáhala nám ze svých peněz a ani ona jich nemá zrovna dvakrát tolik. Dala by mi půlku i z toho, co nemá.

Proto pro mě i pro mou mámu bylo nepochopitelné, co nám udělala tchýně, především co udělala svému synovi a vnoučatům, a vlastně jak se chová dodnes.

Věřím, že mnozí z vás by mohli psát story o svých rodičích, kteří úplně nefungují tak, jak by rodiče měli. Klidně přidejte své příběhy do diskuze.

Přestože jsme s manželem oba pracovali, nezbývalo nám prostě na konci dost peněz, aby z toho mohla žít čtyřčlenná rodina. Jak mohly, pomáhala nám moje mamka i babička mého manžela. Od tchýně jsme nikdy žádnou pomoc neviděli. Vzhledem k tomu, že manžela i sebe již dávno zadlužila, nic jsme od ní ani nečekali.

Babička, která viděla, jak se snažíme vyžít od měsíce k měsíci, chtěla, aby si manžel konečně udělal řidičák, koupil auto a jezdil pracovat do ciziny, abychom na tom byli líp. Hlavně holky, aby se měly líp, protože jsou to jediné vnučky, které má.

Rozhodla se proto prodat svůj byt, odejít do pečovateláku a udělat takové předdědické řízení, rozdělit peníze mezi své děti a nás. Vše zařizovala manželova teta. Bohužel to dopadlo tak, že manželova máma tetu přesvědčila, aby nám nechala jen část peněz a pro sebe si většinu z části, která měla být naše, nechala. Manželovi řekla, že bude rád, když mu nechá na ojeté auto. Neuvědomovala si, že to nejsou její peníze a že tentokrát neobírá jen syna, ale i vnoučata a rodinu, o kterou se stará.

Nepomohlo nadávání babičky, ani když si to s mámou manžel snažil vyříkat. Vše skončilo obrovskou hádkou a manžel ukončil veškeré kontakty se svou matkou. To bylo před několika lety. Předpokládala, že my to zkousneme a jednoho dne nás to přejde. Jenže pro manžela to byla poslední kapka, ještě doražená tím, co se dělo následovně.

Přestože jsme jí vzkazovali po babičce, že holky si může vzít, kdy chce, nevzala si je, ani jim nedala žádné dárky k Vánocům, následně ani k narozeninám. Ani jim nepopřála. Navíc chtěla potrestat i babičku za to, že se do toho vkládala a starala se o to, kam její peníze půjdou, a přestala k ní jezdit i jí volat, a to přestože v té době byla ve špatném psychickém stavu. Ale peníze si od ní vzala… Babička dodnes lituje, že to vůbec udělala. Chyba v tomhle případě ale nebyla na její straně, ale na straně ostatních.

Alespoň dnes, už po letech, tchýně s babičkou mluví a stará se o ní. Vztah s vnoučaty přerušila a je již bohužel narušený, přišla o celé jejich dětství a vyrůstání, navíc nenapravitelné škody jsou ve vztahu s jejím jediným synem a vlastně i se mnou.

Bohužel dětská láska je bezbřehá, a tak ačkoliv jedna vnučka se na babičku zlobí, druhá říká, že jí vždycky bude mít ráda, i když nás obrala o peníze a nedává jim dárky ani k Vánocům ani k narozeninám a ani si je nebere, protože je to její babička…

Co už nevrátí zpět, že vztah se svým jediným synem a vnučkami vyměnila za peníze. Je víc než pravděpodobné, že už ji tenhle několikátý přešlap za jejich společný život její jediný syn nikdy neodpustí.

Když neustále riskujete ve vztazích se svými nejbližšími lidmi pouze ve svůj prospěch, tak se nemůžete divit, že jednoho dne pohár přeteče.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz