Hlavní obsah

Rodičům dochází trpělivost. Žáci jsou ve 12 °C a mají ve třídě deky.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Hlavní Události

zdroj: CNN Prima NEWS

Studenti nejen Střední zdravotnické školy v Hranicích si stěžují na zimu ve třídách. Školy musí šetřit, kde se dá.

Článek

Až ke 12 °C klesla v teplota ve třídách škol. Například podle ředitelky střední zdravotnické školy v Hranicích se škola v poslední době pokouší ušetřit pomocí tlumení topení mimo vyučovací hodiny.

„Byly velké mrazy, v noci z neděle na pondělí až −11 °C. Ráno byla škola opravdu vychladlá, přestože topení bylo zapnuté od nedělního večera,“ uvedla ředitelka Hana Čamborová. Podle studentů je chladno znát hlavně poránu

Je hrozné chodit do školy, když je tu taková zima,“ uvedla jedna ze studentek čtvrtého ročníku. „Jsme si vědomi, že za to paní ředitelka nemůže. Rodičům se ale nelíbí, že tady chodíme v teplých ponožkách a dekách,“ doplnila další studentka. „Částka, kterou nám předběžně vyčíslili za topení, by nás úplně zlikvidovala. Za tři měsíce 1,2 milionu, což prostě nejsme schopni zaplatit,“ vysvětlila ředitelka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz