Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Když manželství neklape, je chyba na dvou stranách. Na straně manželky i na straně tchyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchyně - věčně omílané téma, snad nekonečný problém, který většině manželství působí jistý nekomfort v jejich vztazích.

Článek

Málokterá z nás má to štěstí, že se jí tchyně stane kamarádkou, přítelkyní či dokonce moudrou rádkyní, která tyto rady dává až na vyžádání a nepotřebuje si dokazovat či soupeřit s vaší osobou a předhánět se, která že z vás je ta top žena, ta žena, která to přece s vaším mužem myslí a umí nejlépe .

Většinou s touto ženou máme určitý problém. Buď v tom, že nás navštěvuje pravidelně jako slunce v našich oknech nebo opakovaně dává najevo, že ona by si nás rozhodně za snachu nevybrala, ale akceptuje synův nevhodný výběr. Anebo je s námi jakž takž spokojena , ale to vaření, uklízení, vybavování nábytku, organizování času, zbytečné návštěvy manikérky, kosmetičky, a proč proboha to fitko?

A to je jen zevrubný výčet, kde všude můžeme narazit na nesouhlas až odpor manželovy matky.

Co s tím?

Kdyby existovalo jednoduché řešení, tak by bylo dávno po problému . Ale protože každá tchyně je individualita, stejně jako každá manželka je originál - neexistuje manuál na trvalou spokojenost mezi těmito dvěma.

1. Zkuste ji pochopit.

Nechte si vyprávět, jaké ona měla manželství, jak ona vycházela s tchyní, jak si představovala svůj život.

2. Oceňte ji a pochvalte

Rada číslo dvě dělá divy! I kdyby to byla maličkost, najděte si něco za co jí poděkujete nebo jí dejte za pravdu. A věta, že to by vás nenapadlo nebo to je skvělé - to roztaje i ledovec.

3.Nezapomínejte na její svátek či narozeniny

Potěší ji to, a i když bude tvrdit, že jste si oba neměli dělat škodu, zkuste jednou zapomenout…

Někdy nic z tohoto nezabere, protože tchyně se snaží stále s manželem manipulovat, soupeřit s vámi, čímž si jaksi říká o jeho citovou podporu a neustálé ujištění, že ona je ta, která je u syna na prvním místě. V podstatě na vás žárlí, protože nepochopila, že jen silný a samostatný muž, nikoli mamánek, může mít krásný a trvalý vztah, který si chce budovat s vámi a je jen přirozené, že dospěl a chce se odpoutat od své matky. Někdy zbývá jediné. Rozebrat s manželem vaši situaci, v níž se cítíte dost nekomfortně.

Pokud je manžel inteligentní a má zájem na vašem vztahu, určitě společně najdete řešení, která vám budou vyhovovat a někdy i zachrání manželství, protože co si budeme povídat, faktor tchyně je - minimálně- zatěžující pro fungování a budování zdravého vztahu. Pokud tedy nemáte to štěstí, že jste vyvdaly tchyni, která je opakem, žije si svým společenským a pracovním životem a na návštěvy chodí pouze na pozvání, a to ještě si odpočinout a popovídat a vůbec neřešit, že ta polička v kuchyni měla být výš či níž…

Takže, milé dámy, pokud toto štěstí nemáte pak jedině RESPEKT a VZÁJEMNÁ ÚCTA by měly být pojítkem mezi vámi a manželovou matkou, kde VŮBEC nemusíte být kamarádkami, natož přítelkyněmi, ale základem komunikace by měla být VŽDY SLUŠNOST a nastavení pravidel a kdo ví…třeba čas může třecí plochy vymazat a zaoblit. A když ne, tak alespoň máte pravidla, která musí ona respektovat, stejně jako vy ta její.

A také na to nezapomeňte, že jednou z vás mohou být taky tchyně, tak ji berme jako příklad toho, jaké vy nikdy nebudete a ušetříte si tak mnoho zbytečného hašteření a smutných chvil do budoucna.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz