Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Utrpěli jste nevěru, pak si utřete slzy a tvrdší nátury přestanou brousit ten nůž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels-photo

„Žena potřebuje k nevěře muže. Nadprůměrná žena nadprůměrného muže. Muž potřebuje k nevěře ženu. Jakoukoliv.“ — George Sandová

Článek

Nevěra je tu od toho dne, kdy na Zemi byl více než jeden muž a žena. Vezměme si prvobytně pospolnou společnost, žena odejde sbírat bobule, zatímco jiná žena žvýká kůže - jak sexy - určitě muž neodolá a to sbírání bobulí jde samozřejmě dost pomalu…

Anebo muž, co šel na lov a nevrací se už dva úplňky po sobě, těžko může očekávat věrnou ženu při návratu, když stařešina rodu má plno jídla pro její děti a žádá jí o poslušnost v horizontální poloze. Možná i jiné, záleží na jeho času, chuti a zvyklosti.

Takže pojďme si povědět něco o různých typech nevěry. A že jich je.

Namátkou – nevěra vynucená, nevynucená až primitivní, s citem i bez citu, přínosná, a naopak absolutně nepřínosná vedoucí až k rozpadu stávajícího vztahu. Nevěra účelová a typická nevěra letní, mstivá atd. atp.

V budoucnosti se asi bude více objevovat nevěra virtuální či nevěra s umělou ženou, která má stále naprogramovanou dobrou náladu, a především tvrdší a velkolepě tvarované plasty v oblasti hrudi a temperovanou spodní část těla.

Můžeš konkurovat?

No řekni!

A to nezmiňuji, že by její mozek ovládala AI (umělá inteligence), pak se můžeme jít milé dámy klouzat či sáňkovat…, když nám zimní počasí a parametry bobů či sáněk dovolí.

Ano, jak správně může některá z vás namítnout, ale tato plastová či silikonová lady nemá srdce.

SRDCE!

Tak si nedělejme iluze, někteří toto nebudou a nevnímají jako handicap, spíše naopak.

Já bych nevěru přirovnala k letu balónem.

To těšení na ten let, na ten krásný výhled, na to, co jste nikdy nezažili, a proto pochopitelně CHCETE. Ten pocit, jestli se vám to bude líbit a naplní to vaše očekávání, zda poletíte opatrně a ne moc vysoko- pro jistotu anebo víte, že budete chtít z letu vytěžit maximum a plánujete a čekáte na krásné počasí, na správnou hodinu, prostě správný okamžik, aby let byl prostě to nejnádhernější, aby váš prožitek nebyl ničím narušen A pak nasednete do balónu plni očekávání, kde start je jasný, cíl už nikoli. Prý jen zkušení piloti dovedou klesat a stoupat podle síly větru, který se nachází v různých výškách letu, ale amatér chce stoupat výš a výš, aby se mu realita zdála nicotná, aby zapomněl na nudnou všednost, ovšem přistání může být i tvrdší, než jste čekali. Jenomže za chvíli opět pocítíte chuť se vznést a zažít to dobrodružství a samozřejmě i ten pocit nepředvídatelnosti, kam vás vítr zanese, A pokud tyhle cesty podnikáte častěji a častěji získáte zkušenosti, získáte i určitou rutinu, která vás však zase žene do jiných náročnějších podmínek letu a jednou…až je z něho (z ní) skoro profesionál, přestane vnímat nebezpečí, sílu a směr větru a může to dopadnout nedobře a může to být opravdu tvrdý, a nejen fyzický náraz, který s vámi otřese.

A bohužel se někdy stává i to, že tam na zemi stojí vaše polovička, která o vašem letu ví, dokonce i ví kudy asi poletíte, a ještě je tak do vás zamilovaná, že vám z té země smutně, ale láskyplně zamává, ale to vy samozřejmě nevidíte, možná někteří jen tušíte, ale proč by vás to mělo zajímat či těšit, že dole je někdo, kdo na vás bude během vašeho letu čekat na té nudné zemi, když vy teď přece prožíváte euforii s hlavou skoro v oblacích…

Ale nevěra opravdu nemá jen stinné stránky, kupříkladu já jsem díky ní získala manžela, druhého manžela. Jeho první žena mu byla nevěrná, bláznivě se zamilovala do mladšího muže a chtěla rozvod. Tak se i stalo a díky tomu, že můj současný muž byl sám a já zase po rozvodu sama-mimochodem stejný případ (manžel si našel výrazně mladší ženu) -tak jsme se mohli díky těmto jejich nevěrám najít, to je přece pozitivní!

Tomuto říkám extra přínosná nevěra- jejich, ze které jsme my dva vytěžili maximum. Klape nám to a jsem šťastná, ovšem taky už jsem rozumnější a snad i vyrovnanější. Snad…

Protože, když se poprvé vdáváte/ženíte, velmi si idealizujete váš příští život, vidíte ho v barvách duhy, a že potrvá až do vaší smrti. Všechno řešíte více a snaha po dokonalosti je skoro povinná.

Kdežto druhé či u někoho třetí manželství je jiné, já mu pracovně říkám sekáčové. Protože víte, že ten kousek je hezký, že ho chcete, že je značkový, ale některé skvrnky z jeho minulosti holt nejdou vyprat a zůstanou a ten zip taky někdy zadrhává, ale je to to, co chcete a na menší vady nehledíte, protože i vy jste ze second handu, z druhé ruky a taky si nesete něco z minulosti, a proto se vloudí chtě nechtě do vašeho nového vztahu něco z toho minulého, ale o to více tolerance, nadhledu a humoru to chce, aby jste toto překonali, protože vám na tomto vztahu záleží, alespoň u nás to tak bylo a zatím je.

Takže se zaprvé nehroutíme při zjištění nevěry a pokud to jen trochu jde, zkusme ten hrnek slepit tak, že i chemická kotva v koutě závistivě bledne. Nakonec i nevěrou takto můžete oživit váš stávající vztah, uvědomíte si, že lepší protějšek stěží najdete, ale samozřejmě musí obě strany chtít.

Zadruhé, i když se manželství zhroutí, nezahořkneme, dáme si čas se s tím srovnat a poté vyrazíme s novým elánem do společnosti, různé kurzy jsou fajn. Kupříkladu takový kuchařský prý navštěvuje čím dál víc mužů, co už opravdu nemusí rychlovky a teď nemyslím jen jídlo.

Citát, který by se hodil k výše zmiňovanému - „Život je jako fotografie. Také potřebujete negativy k rozvoji.“ – neznámý autor

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz