Hlavní obsah
Lidé a společnost

Carlos Alcaraz: Wimbledonský vítěz a jeden z nejkrásnějších tenistů světa. Rýsuje se nový Nadal?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: J.CRECHET3 / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz je čerstvý wimbledonský vítěz, na kterého je navíc radost pohledět. Strhujícím finálovým zápasem s Novakem Djokovičem dokázal, že patří na špici současného profesionálního tenisu.

Článek

Carlos Alcaraz se narodil ve vesničce El Palmar, která je součástí španělského města Murcia. Přestože mu letos bylo teprve 21 let, má za sebou v profesionálním tenise nebývalé úspěchy. Nespočet výher na mnoha světových turnajích korunují jeho grandslamové tituly. Ty vyhrál ve svém nízkém věku již čtyři.

První grandslamový titul získal už v roce 2022 na US Open, kdy porazil norského tenistu Caspera Ruuda 3:1 na sety. V loňském roce se mu pak podařilo vyhrát hned dva grandslamy. Zabodoval jednak na French Open, kde porazil německého hráče Alexandra Zvereva v pětisetovém souboji, tak na Wimbledonu. Ten je pro něj zcela zvláštní kapitolou.

V této anglické prestižní tenisové soutěží se totiž dostal do finále jak v roce 2023, tak i letos. V obou zápasech se utkal se stejným soupeřem. Oponentem mu byl legendární tenista Novak Djokovič. Carlosi Alcarazovi se ale povedlo něco nevídaného. Djokoviče totiž v obou zápasech porazil. Loni to byla pětisetová bitva plná napětí. Letos ale Alcaraz Djokoviče totálně rozdrtil a nedal mu šanci vyhrát ani jeden set. Hvězda tohoto mladého tenisty tak neustále stoupá.

Jeho forma předpovídá Alcarazovi velkou budoucnost. V pouhých 21 let má na kontě už zmiňované 4 grandslamy, přitom například Roger Federer za celou svou kariéru takových grandslamů získal 20 a Rafael Nadal 22. Úřadujícím tenistou, který má na kontě nejvíce grandslamů, je ale právě Novak Djokovič, který jich drží celkem 24. Pokud bude Alcaraz v tomto tempu pokračovat, má šanci se brzy zařadit mezi tyto nejúspěšnější tenisty všech dob. Jako Španěl tak bývá často označován jako nový Rafael Nadal.

I přes jeho nebývalé úspěchy se ale Alcaraz v žebříčku ATP nachází v současné době na 3. místě za Srbem Djokovičem a Italem Sinnerem, přestože se během svého tenisového působení v roce 2022 stal i světovou jedničkou. Toto místo však nedokázal obhájit.

Carlos Alcaraz nemá fanoušky jen z řad milovníků tenisu. Kromě toho, že je skvělým hráčem tohoto sportu, je totiž i jedním z nejkrásnějších současných tenistů. A tak jeho příspěvky na sociálních sítích, kde si říká Carlitos, sledují miliony sledujících.

Není tak divu, že se Carlos Alcaraz odvážil vkročit i do vod modelingu. V loňském roce se stal tváří značky Calvin Klein. Během jejich vzájemné spolupráce vzniklo reklamní video a mnoho odvážných fotografií propagujících spodní prádlo této módní značky. A nutno uznat, že mu to na snímcích z reklamní kampaně neskutečně sluší.

Carlos Alcaraz je vycházející hvězdou světového tenisu, která v tomto sportu může dokázat ještě mnoho. A vzhledem k jeho vzhledu dokáže k televizním obrazovkám přilákat nejen fanoušky tohoto sportu.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Grand Slam
Roger Federer
Rafael Nadal
Calvin Klein

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz