Hlavní obsah
Umění a zábava

On daboval Joeyho, ona Monicu z Přátel: Petr a Pavla Rychlí byli manželé, mají spolu dva slavné syny

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Luděk Kovář / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Petr Rychlý

Seriál Přátelé byl jedním z nejslavnějších amerických sitcomů všech dob. Spousta z nás si dodnes ráda tento seriál připomíná. Na úspěchu v Česku má ale velkou zásluhu naprosto perfektní dabing, kterého se zhostili profesionálové ve svém oboru.

Článek

Milovaný seriál Přátelé, který vznikal mezi roky 1994 a 2004, si získal srdce milionů diváků po celém světě. I u nás se těšil velké popularitě. Po celých deset let jsme prožívali životní dobrodružství se šesticí neobyčejných přátel. Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Ross nebo Joey, ti všichni nás dokázali zaručeně rozesmát, ale i dojmout. Mohl za to i skvělý český dabing, který nám americké postavy přiblížil tak, že se z nich na oněch deset let stali naši nepostradatelní přátelé.

Málokdo ale ví, že se mezi dabéry vyskytla i manželská dvojice. V době dabování Přátel totiž byli svoji dabéři Monicy a Joeyho. Monicu dabovala česká herečka a dabérka Pavla Rychlá, Joeyho pak herec a moderátor Petr Rychlý. Právě jejich hlasy si představíme, když na Přátele vzpomínáme.

Petra Rychlého známe z mnoha televizních seriálů i pořadů, a tak si jeho hlas k němu dokážeme přiřadit. V minulosti moderoval pořad Natočto, je ale i hvězdou seriálu Ordinace v růžové zahradě či nově Jedna rodina. V roce 2016 exceloval v pořadu Tvoje tvář má známý hlas, kde se naprosto nezapomenutelnou stala jeho interpretace písně Jana Nedvěda, když slavného zpěváka ztvárnil tak věrohodně, že si následně společně zazpívali i duet. Neméně úspěchů ale Rychlý sklízel i s dalšími vystoupeními v tomto pořadu a zařadil se tak ke špičce toho, co tento pořad divákům za léta svého vysílání nabídl.

Pavla Rychlá, za svobodna Vojáčková, se však v televizi objevuje jen sporadicky. V posledních letech se objevila například v seriálu Vyprávěj, První republika, Pan profesor nebo O mě se neboj. Vždy se ale jednalo pouze o epizodní role. Je spíše divadelní herečkou, která má stále angažmá v divadle Na Fidlovačce. Má ráda hry Wiliama Shakespeara a měla tu čest si v jeho díle Romeo a Julie zahrát samotnou Julii Capuletovou. Její hlas tak pro mnohé z nás zůstává pevně spjat se seriálovou Monicou.

Manželé Rychlí se v roce 2004 po šestnácti letech manželství sice rozvedli, mají spolu ale dva syny, kteří oba kráčejí ve šlépějích svých rodičů. Starší Matěj je reportérem na televizi Prima a moderuje zpravodajskou relaci Krimi zprávy. Byl již několikrát hostem v Show Jana Krause a jako soutěžící se v roce 2016 zúčastnil i natáčení české verze slavné francouzské soutěže Pevnost Boyard.

O tři roky mladší Ondřej Rychlý je herec. Pamatovat si ho můžeme především z oblíbených seriálů jako jsou Ordinace v růžové zahradě, Gympl s (r)učením omezeným, Modrý kód, 1. mise nebo Dobré zprávy. Jeho divadelní domovinou je Divadlo v Dlouhé.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz