Hlavní obsah
Lidé a společnost

Divoký anděl Natalia Oreiro s ruským pasem od Putina: Nazpívala slavnou píseň v ruštině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: DonSimon / Wikipedia Commons / CC0

Natalia Oreiro v roce 2018

Byla hvězdou 90. let a milovali ji lidé po celém světě. Početnou komunitu fanoušků měla i v naší republice, a dokonce tu i vystoupila. Krásnou španělštinu ale vyměnila za ruštinu. Dostala ruské občanství a hlásí se k socialismu.

Článek

Natalia Marisa Oreiro Iglesias se dostala do povědomí českých diváků jako nezapomenutelná Milagros v telenovele Divoký anděl. Lidé ji v Česku milovali tak, že sem Natalia Oreiro přijela na předávání cen populární hudby Český slavík, kde nejen že předala hlavní cenu Lucii Bílé, ale zazpívala také dvě své nejznámější písně.

Přestože je Natalia původem z Uruguaye, kde se v roce 1977 narodila, většinu života prožila v sousední Argentině. Největší slávy se jí však nedostalo v její domovině, ale v Rusku. Natalia Oreiro do této země pravidelně jezdí a koncertuje. Natáčí tam i videoklipy, a dokonce zpívá některé písně v ruštině. V roce 2020 zažádala o ruské občanství se slovy, že jí bude ctí zažádat o pas Ruské federace. A skutečně jí toto občanství bylo Vladimirem Putinem v roce 2021 uděleno. Oreiro se pak začala otevřeně hlásit k socialismu.

Její nejslavnější písní je bezpochyby megahit Cambio dolor, který byl i ústřední písní telenovely Divoký anděl. V této telenovele ale zazněla ještě jedna píseň, která se stala neméně slavnou. Byl to ústřední romantický motiv celého seriálu s názvem Me muero de amor. Ten se dá přeložit jako Umírám láskou. A právě tuto píseň nazpívala Natalia Oreiro v ruštině a natočila k ní videoklip.

Tento nápad se zrodil v roce 2014, kdy pořádala po celém Rusku turné s názvem Nasha Natasha Tour 2014. V 19 ruských městech v tom roce odzpívala 34 koncertů, které byly beznadějně vyprodané. Hlavní z nich se konal v Olympijské sportovní hale v Moskvě, kde Oreiro vystoupila před více než 60 tisíci fanoušky.

Videoklip vyvolal v Rusku doslova šílenství, protože si v něm kromě Natalie Oreiro zahrál i Facundo Arana, který byl jejím hereckým partnerem v Divokém andělovi. Příběh videoklipu se odehrává v Rusku a reflektuje typické ruské prostředí. Ukazuje nám milostný příběh mezi ní a ruským vojákem na pozadí války. Smrt milovaného muže dožene dívku až k sebevraždě.

Natalia Oreiro se distancovala od jakýchkoliv komentářů o válce, kterou vede Rusko na Ukrajině. Z její strany o tomto tématu nepadlo ani slovo. K socialismu se ale hlásí dál a ruského občanství se nevzdala.

Přestože se stále zpěvu věnuje, vydala Natalia Oreiro za svůj život pouze tři sólová alba. První s názvem Natalia Oreiro vyšlo v roce 1998 a bylo soundtrackem k telenovele Divoký anděl. V roce 2000 jí vyšlo druhé album Tu veneno se stejnojmenným hitem. Zatím poslední album Turmalina jí vyšlo v roce 2002. Mimo jiné obsahovalo i titulní píseň další telenovely, ve které si Natalia Oreiro zahrála hlavní roli. Kachorra ale u diváků propadla.

Natalia žije ve spokojeném manželství s o 20 let starším rockerem Ricardem Mollem. Mají spolu syna Merlina Atahualpu, kterému je už 12 let. I on spolu s Natalií obdržel ruské občanství.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz