Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dva únosy Ivety Bartošové: Mimozemská historka otcovraha Třísky a hraběcí sídlo v Itálii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / volné dílo

Iveta Bartošová v roce 2008

Život Ivety Bartošové byl plný nečekaných zvratů a událostí, které by vydaly hned na několik životů. Iveta jim ale vždy čelila sama. Dnes už neposoudíme, jak to skutečně bylo, avšak její skandály stále rezonují českým mediálním prostorem.

Článek

Ivetina psychika dostala těžký zásah už v roce 1985, kdy jí zemřel milovaný pěvecký partner Petr Sepeši. Iveta si v té době nedokázala představit, že bude vystupovat bez něj. Nakonec sebrala všechnu sílu, i za pomoci nového partnera Ladislava Štaidla, a vrhla se do hudebního světa po hlavě. Jenže tento nový vztah jí způsoboval každodenní muka. Štaidl byl ženatý a odmítal se rozvést, dokud nebude jeho dceři patnáct let. A tak i první Ivetino těhotenství skončilo potratem, protože na dítě zkrátka nebyla ta pravá doba.

Smutek ze ztráty dítěte a neperspektivní život s Ladislavem Štaidlem pochroumaly Ivetinu psychiku ještě více. Léky a první pokus o sebevraždu na sebe nenechal dlouho čekat. A právě do tohoto životního období vstoupila Ivetě nečekaná návštěva. Usvědčený otcovrah Roman Tříska. Vetřel se do domu, ve kterém Iveta bydlela, jako zaměstnanec telekomunikačních služeb v době, kdy byl Ladislav Štaidl mimo Evropu. Podle tvrzení Bartošové jí dokázal namluvit, že ji sledují mimozemšťané. Balil ji do alobalu a připoutával k topení. Pak ji ze Štaidlova domu odvezl pryč.

Štaidl se po Ivetě sháněl a povedlo se mu s Třískou spojit a ten Ivetu nakonec Štaidlovi přivezl zpět, stálo ho to ale deset milionů korun. Těžko někdo dokáže posoudit, v jakém stavu Ivetina psychika byla, když dokázala tomuto muži uvěřit. Soud se však následně přiklonil na stranu Třísky a na základě nedostatečných důkazů jej zprostil viny. Podle rozhodnutí tak Iveta nikdy unesena nebyla a pokud s Třískou někam odjela, bylo to zcela dobrovolné.

Přestože se Štaidl dal s Bartošovou zase dohromady, jejich vztah už dlouho nevydržel. Po odchodu od dlouholetého přítele to ale šlo s Ivetou z kopce. Střídala partnery, několikrát se pokusila o sebevraždu a znovu sáhla po lécích. V jejím okolí se začaly pohybovat mnohdy pochybné osobnosti. Nevydržel jí vztah ani s Jiřím Pomeje, ani s Domenicem Martuccim. Když pak byla ve vztahu s Josefem Rychtářem, začal se kolem ní pohybovat podivný Zdeněk Macura.

Následovat měl další Ivetin únos. Ze záznamů však bylo patrné, že Iveta se Zdeňkem Macurou ze svého domu v Uhříněvsi odešla dobrovolně v dosti zbídačeném stavu. Vyšetření v Itálii pak ukázala mnoho neléčených zdravotních komplikací. Přestože ji Macura podle některých tvrzení unesl, nakonec ji nechal v hraběcím sídle Ivetina bývalého partnera Martucciho. A právě tam pro ni vyrazil Josef Rychtář.

Iveta později popsala, že ji tam Martucciho rodina držela násilím a nepouštěla ji z pokoje. Jenže po návratu byla Iveta v příšerném stavu. Špatně artikulovala, její pohyby byly trhané, nedokázala ze sebe dostat souvislou větu. Nebyla by to ale Iveta, kdyby už za pár týdnů nezářila, jako kdyby se vůbec nic z toho nestalo.

V životě Ivety Bartošové a její zničené psychiky ale pohár jednou přetéci musel. V dubnu letošního roku to bude deset let, co se rozhodla, že už nechce žit v tomto světě. Nedaleko železniční stanice v Uhříněvsi spáchala sebevraždu, když si lehla na koleje před jedoucí vlak. Život slavné české zpěvačky se tak naplnil.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz