Hlavní obsah
Umění a zábava

Eliška a Damián: Proklínaný seriál a jeho druhá řada o dvou princeznách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Emma Smetana

Pokračování kritizovaného seriálu Eliška a Damián natočila Prima ještě předtím, než odvysílala první řadu. A vzhledem ke kritice první řady se rozhodla seriál zatím uložit do trezoru. Není už ale čas ho divákům dopřát?

Článek

Televize Prima byla svou loňskou seriálovou novinkou tak nadšená, že ani nepočkala, jak první řada uspěje u diváků, a rovnou natočila řadu druhou. Jenže pak přišlo hořké zklamání. Elišku a Damiána diváci doslova rozcupovali. Nelíbilo se jim obsazení hlavních postav, zejména pak ústřední postavy Elišky, kterou ztvárnila Emma Smetana. Za své herecké výkony byla kritizována po celou dobu vysílání seriálu. Kritiky se ale dočkal i scénář s jednotlivými dialogy, filmová kamera, efekty či příběhová linka.

Prima seriál Eliška a Damián promovala prakticky všude, a proto se na něj diváci velmi těšili. Z upoutávek to totiž vůbec nevypadalo špatně. První díl si tak na televizních přijímačích pustilo skoro tři čtvrtě milionu diváků. Hned po prvním díle je ale zájem o seriál opustil, a tak už s druhým dílem klesla sledovanost pod 400 tisíc. Sledovanost pak klesala i nadále.

Prima se nakonec rozhodla, že ze sobotního hlavního vysílacího času přesune neúspěšný seriál na pondělí. Odvysílala sice všech dvanáct dílů první řady, pak ale přišlo dilema, co s druhou řadou seriálu. Ten má pokračovat v příběhu Elišky a Damiána, nicméně tito dva hlavní hrdinové už zde budou vystupovat jako postavy vedlejší. Podtitul Dvě princezny a upoutávka na druhou řadu na konci posledního dílu první řady nám totiž dávají nahlédnout do děje natočeného pokračování.

Příběh by se měl v druhé řadě soustředit na Damiánovu sestru, princeznu Eleonoru, a na Damiánem odmítnutou princeznu Frederiku. Právě tyto dvě postavy by měly zakusit cestování časem a podívat se do současnosti stejně, jako se to kdysi dávno povedlo Damiánovi. Princezny byly v první řadě těmi nejsympatičtějšími postavami. I proto by druhá řada mohla zaujmout širší publikum a stát se úspěšnější než její předchůdkyně.

Vzhledem k neúspěchu seriálu ale z Primy zaznělo hned několik různorodých informací o plánech s druhou řadou. Jedna z nich informovala diváky, že druhá řada Elišky a Damiána míří do trezoru, a tak se jí diváci nedočkají. Jiné tvrzení zase informovalo, že seriál se vysílat bude, stane se tak ale pravděpodobně až v letním období, kdy televize často reprízují starší pořady a sledovanost je nižší než v jiných měsících v roce.

Druhá řada seriálu by měla dostat možnost se u diváků odprezentovat, zvláště pokud je dokončená. Byla by škoda, kdyby nemohla potěšit alespoň ty, k nimž si seriál našel cestu a zaujal je svou lehkostí, něžností a velkým množstvím romantiky.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz