Hlavní obsah
Lidé a společnost

Favorit letošní StarDance Oskar Hes žije s mužem. Byt sdílí již několik let se svým hereckým kolegou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marko / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Překvapivý úvodní díl StarDance zamíchal kartami. Začali se totiž již formovat favorité letošní řady. A jedním z nich je bezesporu šarmantní mladý herec Oskar Hes, jehož otec byl slavným tanečníkem.

Článek

Oskar Hes má zkrátka k tanci vlohy. Je totiž synem slavného tanečníka a choreografa Richarda Hese, který byl vůdčí osobností hned několika úspěšných projektů. Již na konci 80. let založil taneční skupinu UNO, z níž později vzešlo mnoho slavných osobností tanečního světa. Stejně tak se ale podílel i na nejúspěšnějším českém muzikálu Dracula, kde byl kromě choreografie autorem námětu a spoluautorem scénáře.

Oskar Hes má tak ty nejlepší předpoklady, že mu tanec půjde skvěle, což ostatně ukázal již v prvním premiérovém dílu letošní třinácté řady pořadu StarDance. Jeho výkon s taneční partnerkou Kateřinou Bartuněk Hrstkovou byl jedním z nejlepších tanců večera. Pár tančil waltz, který měl všechno, co má správný tanec mít. Nechyběla vášeň, romantika, neobvyklé a efektní taneční figury a nádherné kostýmy. K tomu měl ale tento tanec ještě něco navíc. Celé jejich vystoupení na jedinečnou píseň Never Enough působilo doslova magicky.

A pokud dokáže oslovit i dostatečné množství televizní diváků, kteří mu budou každý týden posílat SMS hlasy, mohl by to v soutěži dotáhnout hodně vysoko. Je mladý, sympatický a pohledný. Lidé ho navíc znají z mnoha seriálů, jako je například Kriminálka Anděl, nebo z filmů. Doslova exceloval v loňském snímku Bratři, který byl natočen na motivy příběhu bratří Mašínů.

Společnou domácnost ale Oskar Hes sdílí s mužem. Již čtyři roky žije se svým hereckým kolegou Janem Nedbalem. Přestože mají oba své partnerky, vlastní bydlení neplánují a žijí spokojeně v jedné domácnosti. Mezi herci vzniklo doslova bratrské pouto a stala se z nich nerozlučná dvojka. Právě ve snímku Bratři se dokonce objevili společně v hlavních rolích. Jan Nedbal je o devět let starší než Oskar Hes, a tak je ve filmové branži mnohem ostřílenější a v mnoha situacích tak může být teprve dvaceti pěti letému Oskarovi oporou.

V uplynulých letech dostal Hes možnost zahrát si i idola dívčích srdcí devadesátých let. V minisérii Iveta se totiž v rámci role vtělil do Rudolfa Hrušínského nejmladšího. A v této roli byl doslova k nerozeznání od předlohy. Jednalo se sice o epizodní roli, i tak se ale Hes dostal do povědomí televizních divaček, jejichž hlasy bude v následujících týdnech skutečně potřebovat.

Při tanci se svou partnerkou ukázal, že se nebojí ničeho. Hned v prvním tanci si totiž pár troufl na velmi obtížné zvedačky, které žádný jiný pár během celého tanečního večera nepředvedl. A právě proto byl jejich tanec o něco výjimečnější než všechny ostatní. Z Oskara Hese, který od začátku neměl ambice soutěž vyhrát, se tak stává jeden z nejžhavější favoritů.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz