Hlavní obsah
Hry

Rychlý test: Stačí spočítat, kolik je na obrázku trojúhelníků. Do 30 vteřin to zvládne málokdo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mart Production / Wikipedia Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Lidé si rádi trénují svůj mozek a snaží se přijít na to, jak rychlé jsou jejich myšlenky a jak bystrá je jejich paměť. Tento test patří k těm nejrychlejším a zodpoví nám, jak jsme na tom dobře s naší inteligencí.

Článek

Úkol je prostý. Zadívat se na jeden obrázek, na němž se nachází složený geometrické útvar. Pak je třeba začít počítat všechny trojúhelníky, které se na něm nacházejí. Po třiceti vteřinách totiž padne zásadní otázka. Kolik je celkem na obrázků trojúhelníku?

S vyhodnocením se různé zdroje liší. Některé uvádí, že pokud dokážete na takovou otázku odpovědět do 5 vteřin, máte IQ minimálně 130. V zásadě však platí, že třicet vteřin vás zařadí mezi ty inteligentnější. Tak za jak dlouho to zvládnete?

Foto: Honesty / vlastní tvorba

Odpověď se zdá na první pohled jednodušší, než ve skutečnosti je. Každému asi dojde, že těch trojúhelníků tam nebude úplně málo. Při jejich počítání se nám ale může stát, že nám nějaký vypadne. Tak kolik jste jich napočítali?

Správná odpověď zní, že na obrázku se nachází celkem osmnáct trojúhelníků. Pokud vás zajímá, na jaké trojúhelníky jste zapomněli, můžete si to ověřit ve videu, kde jsou všechny trojúhelníky postupně odhaleny.

Byla vaše odpověď správná a stihli jste to do 30 vteřin? Pokud ano, tak jste nadprůměrně inteligentní.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz