Hlavní obsah
Lidé a společnost

Krásná moderátorka Eva Murati rozumí fotbalu, ale někteří se na tento sport dívají jen kvůli ní

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Eva Murati / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Eva Murati

Na fotbal se většinou dívají ti, které tato hra baví. V Albánii, která ve fotbale žádných převratných výsledků nedosahuje, ale ke sledování tohoto sportu táhne i jeho moderátorka. Je herečkou a modelkou a před kamerou doslova září.

Článek

Albánie si bez ní neumí fotbal ani představit. Již 7 let moderuje herečka a modelka Eva Murati každý hlavní evropský zápas fotbalu v místní televizi. A právě ona je důvodem, proč fotbal sledují i ti, co mu obyčejně nefandí. Na moderátorku je totiž radost pohledět.

Eva Murati nedávno oslavila své 29. narozeniny, Albánci ji však mohou znát již z dob, kdy ji bylo 15 let. Už v té době totiž začala svou kariéru, kdy postupně účinkovala v mnoha reklamách a byla modelkou pro řadu renomovaných značek. K moderování se dostala v roce 2013. Tehdy dostala možnost moderovat svůj vlastní pořad Antilope. A právě v té době si jí všimla celá Albánie. Pořad se vysílal na italsko-albánské televizi, takže Murati měla možnost dělat rozhovory s mnoha italskými celebritami.

Po odchodu z této televize se stala tváří reklamní kampaně společnosti Vodafone Italia, která měla podpořit mezinárodní hovory mezi Albánií a Itálií. V rámci této kampaně se nejen na televizních obrazovkách objevovala po dobu jednoho roku. Známou se tak stala i v partnerské Itálii, kde se tyto spoty vysílaly v masivním měřítku.

Zároveň se Murati soustředila především na hereckou kariéru a účinkovala v několika filmech a seriálech. Pokušení vrátit se do televize jako moderátorka ale neodolala. V roce 2016 dostala možnost moderovat pořad Hledá se Miss Universe v Albánii, čehož se s grácií zhostila. Její největší sláva však přišla v lednu 2017, kdy se moderátorka vrhla do dost odvážného projektu.

Eva Murati se stala moderátorskou posilou ve Studiu UEFA Champions League. Pořady se sportovní a fotbalovou tematikou moderuje dodnes. Diváky u obrazovek ale neuchvacuje pouze svým jedinečným vzhledem, překvapuje i svými fotbalovými znalostmi. V tomto oboru je totiž opravdovou znalkyní.

Kromě svého profesního života se Murati snaží vystupovat jako aktivistka a velmi se angažuje v problematice ochrany práv zvířat. Bojuje i za to, aby v Albánii došlo k dalším reformách, které by zrovnoprávnily postavení muže a ženy. A právě tím, že je známou osobnotí, má vliv na mnoho žen, kterým svým vystupováním může dodat sebedůvěru a pomoci jim, aby se staly více nezávislými na mužích a celkově na svém okolí. V Albánii je Murati považována dokonce za jednu z předních feministek.

Fotbal je však sport, který už jí nikdo neodpáře. Vřelý vztah k němu má zřejmě i proto, že její otec byl známým místním fotbalistou. I přesto ale Murati nezapomněla na vzdělání a je skvělou lingvistkou. Kromě svého rodného jazyka dokáže plynně hovořit anglicky, italsky a španělsky. K tomu se na pokročilé úrovní domluví i francouzsky.

Eva Murati je doslova hvězdou albánských fotbalových večerů. A přestože fandí italskému týmu Juventus, albánští diváci jí to kvůli jejímu kouzlu jistě odpustí.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz