Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kritika Dary Rolins: Fanoušci ji živí, přesto je na sociálních sítích uráží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Dara Rolins

Dara Rolins možná tak trochu ztrácí nervy. Na svém profilu na sociální síti Instagram se pustila do svých fanoušků. Možná zapomněla, že jsou to právě oni, kdo ji živí. A za všechno může její plastika.

Článek

Dara Rolins jako veřejně známá osobnost je především zpěvačka a v moderní době také influencerka s téměř tři čtvrtě milionem sledujících.To je na československou interpretku poměrně vysoké číslo. Nyní se ale Dara Rolins pochlubila svými fotkami po plastické operaci a od fanoušků to poměrně drsně schytala. Podle nich si totiž už není podobná, objevily se dokonce názory, že po plastické operaci vypadá jako Asiat.

To si ale Dara Rolins rozhodně nenechala líbit. Svým dlouholetým a věrným fanouškům naznačila, že je jí úplně jedno, co si oni myslí. A že ji jejich názor prakticky vůbec nezajímá. Začala je poučovat o tom, co je vhodné jí do komentářů psát a co nikoli. Také jim doporučila, aby si hleděli svého a komentovali jen ty lidi, které osobně znají.

Pro zpěvačku a influencerku by měl být ale názor těch, co ji sledují, důležitý. Jsou to totiž zejména oni, kdo ji živí. Na to ale Dara zřejmě zapomněla. Existuje však hned několik argumentů, které jasně dokazují, že si za to Dara může sama. Pokud mám volně přístupný instagramový účet a ten, kdo si chce prohlédnout můj profil, nebo mě chce sledovat, nemusí žádat o povolení, pak se musím smířit s tím, že mi tam zkrátka lidé budou psát komentáře.

Vulgární a urážlivé komentáře jsou samozřejmě tabu. Ty by lidé vůbec psát neměli. A když už takový komentář napíší, je to jen a jen jejich vizitka. Ale negativní komentář, který vyjadřuje názor daného člověka, není tím, co by mělo u zpěvačky vyvolávat takové emoce. Spousta negativních komentářů může být míněna i v dobrém. Jen zpěvačku upozorňují na to, že se jim její nový vzhled či nová image nelíbí. Je to takový signál či upozornění, že něco není v pořádku.

Na druhou stranu, pokud Dara Rolins nesnese kritiku a nechce, aby jí lidé na Instagramu do komentářů psali, co si skutečně myslí, pak takové příspěvky nemusí na Instagram vůbec dávat a těmto nepříjemnostem se snadno vyhne. Pokud se ale rozhodne zveřejnit příspěvek, kterým prezentuje změny, jakými prošla, pak je zcela logické, že se jí v komentářích sejdou i tyto negativní názory.

Každá veřejně známá osobnost by měla mít jednu důležitou vlastnost. Měla by se umět smířit s kritikou. Kdo to nedokáže a čeká, že ho budou lidé stále vychvalovat, i přesto že se něco úplně nepovedlo, je na omylu. V dnešní době plné moderních technologií a sociálních sítí se lidé nestydí za to vyjádřit svůj skutečný názor, ba dokonce to dělají s velkou oblibou. Je to sice jen pár vět na zdi známé osobnosti, kterou sledují, ale neosobní kontakt prostřednictvím zanechaného komentáře jim k tomu dodává odvahu.

Tohle všechno by ale Dara Rolins jako osobnost, která se v šoubyznyse pohybuje už desítky let, měla vědět a nemělo by jí to překvapit.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz