Hlavní obsah
Sport

Mistrovství světa v hokeji bude sice v Česku, za lístky na finále ale dáte až 8990 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lynda Sanchez / Creative Commons / pexels.com

Mistrovství světa v hokeji 2024 je tady. Letošní ročník se bude konat v České republice, vstupenky na finále jsou ale tak drahé, že se na něj asi moc Čechů nepodívá. A to je rozhodně škoda.

Článek

Mistrovství světa v hokeji se po devíti letech vrací do Česka. Hrát se bude v Praze a Ostravě. Pro všechny fanoušky hokeje je to tak sváteční událost, přestože v hokeji v posledních letech neexcelujeme. Naposledy jsme mistrovství světa vyhráli v roce 2010, od té doby jsme se jen třikrát umístili na stupních vítězů. Vždy se jednalo o bronzové medaile, konkrétně v letech 2011, 2012 a 2022.

Mistrovství začíná v pátek 10.5. a prvním úkolem našeho týmu bude postoupit ze základní skupiny. A to letos opravdu nebude jednoduché, protože se v naší skupině nachází opravdu silné týmy. Čeká nás tak souboj s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Pokud se nám ale podaří probojovat se z této základní skupiny, pak můžeme ukázat náš hokejový um ve čtvrtfinále, semifinále a možná i finále. Kdybychom se náhodou dostali právě až do finále, byl by to pro Česko sportovní svátek. Jenže vstupenky na finálový zápas mistrovství se už dávno prodávají, přestože ti, co je kupují, dopředu neví, které týmy se ho zúčastní.

Na Čechy tak možná vstupenky ani nezbydou. A i kdyby zbyly, moc z nás se tam asi nepodívá. Cena takových vstupenek totiž roste do nepředstavitelných výšin. Finále se sice uskuteční v pražské O2 areně, avšak za místa s dobrým výhledem zaplatí fanoušci až 8 990 Kč. A to si opravdu nemůže dovolit každý.

Navíc řadu vstupenek při zahájení prodeje skoupili překupníci a nyní jsou takové vstupenky prodávány na předprodejních portálech. Někdy i za několikanásobně vyšší cenu. Pokud se tedy chce fanoušek zúčastnit zápasů mistrovství světa a je mu jedno, kolik za to zaplatí, mohou ho takové vstupenky vyjít i na 20 tisíc korun za kus.

Přeprodávání vstupenek se v posledních letech stalo v Česku fenoménem. Jedná se o velmi rychlý a vysoký výdělek pro překupníky. Jediným rizikem je pro ně to, že nakoupené vstupenky neprodají a dostanou se do ztráty. Pokud ale skupují jen žádané akce, pak je takové riziko minimální.

Je opravdu škoda, že mnoho skalních fanoušků českého hokeje, kteří by si finále opravdu chtěli užít naživo, se z těchto důvodů do haly vůbec nedostane. Přitom další příležitost se jim zase mnoho let nemusí naskytnout. Místa konání mistrovství světa v hokeji jsou domluvená již na čtyři roky dopředu, takže na Česko může přijít řada klidně zase až za devět let.

Většině Čechů tak nezbyde nic jiného než fandit našemu týmu z pohodlí domova, nebo od velkoplošných obrazovek v restauračních zařízeních a hospodách.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz