Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nejkrásnější tenisté světa: Hrají perfektně tenis a ještě je na ně radost pohledět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: JC / Wikipedia Commons / CC BY 2.0

Mnoho ze současných tenistů nevyniká jen ve sportu. Jejich tváře můžeme vídat na předních stranách časopisů, jejich oči se na nás dívají z reklam na luxusní značky oblečení nebo parfémů. Toto je pět tenistů, kteří patří k těm nejkrásnějším.

Článek

Novak Djoković

Foto: James Boyes / Wikipedia Commons / CC BY 2.0

Novak Djoković

O této tenisové legendě slyšel asi každý. Přestože je ze všech pěti námi představovaných tenistů nejstarší, je stále v dobré formě a vypadá skvěle. A to mu letos bude už 37 let. Narodil se v Bělehradě, který je dnes hlavním městem Srbska, tehdy ale náležel k Jugoslávii. Dle žebříčku ATP je nejlepším současným tenistou světa a vzhledem k celkové počtu zisku titulů na šampionátech i nejlepších tenistou historie. Měří 188 cm a váží 77 kg. Kromě svých excelentních tenisových výkonů budí emoce u tenisových fanoušků i svým postojem k očkování proti covidu a kontroverzním chováním.

Carlos Alcaraz

Foto: Yannick JAMOT / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Carlos Alcaraz

Tento mladíček dokazuje, že Španělsko nebude po odchodu Rafaela Nadala odsunuto v tenise na druhou kolej. Je mu teprve 20 let, ale v žebříčku ATP už se v roce 2022 umístil na 1. místě. V současné době obhajuje 2. místo. Měří 183 cm a váží 74 kg. Narodil se v malém městečku El Palmar na jihu Španělska. Vzhledem k jeho mládí a skvělým výkonům mu odborníci předurčují velkou kariéru. Má mnoho fanoušků a ženy po něj doslova šílí, přesto tento tenista zůstává skromný a pokorný. Dnes bydlí ve španělské Villeně, což je krásné historické město jen kousek od jeho rodiště.

Daniil Medvedev

Foto: Rob Keating / Wikipedia Commons / CC BY 2.0

Daniil Medvedev

Tento rodák z Moskvy oslavil letos své 28. narozeniny. Když se ocitne na kurtu, mohou to být pěkné nervy. Daniil dává hodně najevo, když se mu něco nelíbí, dokáže se pohádat s rozhodčím i zničit svoji tenisovou raketu. V současné době drží v ATP 4. pozici. Svého maxima zatím dosáhl v roce 2022, kdy byl na 1. místě. Je jedním z nejvyšších tenisů. Měří 198 cm a váží 83 kg. Jeho dům byste našli monackém Monte Carlu.

Stefanos Tsitsipas

Foto: si.robi / Wikipedia Commons / CC BY-SA 2.0

Stefanos Tsitsipas

Tento dlouhovlasý Řek budí zájem už od startu své kariéry. Je jedním z nejfotogeničtějších tenistů a objevil se už v řadě reklam. Je mu teprve 25 let, ale už má za sebou velké úspěchy. V současné době se sice nachází na 11. místě v žebříčku ATP, kam spadl ze 3. místa, které obsadil v roce 2021. Měří 193 cm a váží 90 kg. Narodil se v řeckých Athénách, ale v současné době žije v Dubaji ve Spojených arabských emirátech.

Matteo Berrettini

Foto: Presidenza della Repubblica / Wikipedia Commons / volné dílo

Matteo Berrettini

I Itálie má krásné tenisty, přestože nejsou tak úspěšní, jako ti dříve zmiňovaní. Matteo je rodilý Říman. Ve věčném městě se narodil před 27 lety. I Matteo má za sebou několik reklamních kampaní, nejvíce propagoval módní značku Boss. Měří 196 cm a váží 95 kg. Nejlepšího umístění dosáhl v roce 2022, kdy se vyšplhal na 6. místo, kvůli dlouhodobému zranění je v současné době až na 154. místě.

Svět má mnoho krásných tenistů, kteří nám své umění předvádí na tenisových kurtech. A nemusí být všichni z Evropy tak, jak to dopadlo v našem výběru. A který je váš favorit?

Anketa

Který z hráčů je váš kandidát na nejkrásnějšího tenistu současnosti?
Novak Djoković
11,1 %
Carlos Alcaraz
0 %
Daniil Medvedev
22,2 %
Stefanos Tsitsipas
11,1 %
Matteo Berrettini
33,3 %
Preferuji někoho jiného
22,3 %
Celkem hlasovalo 9 čtenářů.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Carlos Alcaraz
Stefanos Tsitsipas

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz