Hlavní obsah
Umění a zábava

Pořad Na lovu by měl být vědomostní soutěží, místo toho je to sexistický stand-up plný urážek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: SimcaCZE / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Ondřej Sokol

Pořad Na lovu vysílá pravidelně každý všední den televize Nova a láká na procvičování našich vědomostí. Jenže pořad už dávno sklouzl k úplně jinému druhu zábavy. Mnohdy jsou poznámky moderátora a lovců až nechutné.

Článek

Pořad Na lovu je vědomostní soutěž na základě licencovaného formátu britské soutěže The Chase, který pravidelně vysílá televize Nova od léta roku 2021. Moderátorem všech epizod je mnohdy netaktní Ondřej Sokol, který pokládá otázky soutěžícím i lovcům.

V zásadě má pořad prověřit znalosti soutěžících a zjistit, zda jsou schopni porazit vědomostně nadprůměrné lovce a odnést si domů zajímavé finanční výhry. V takto vážném pořadu není odlehčení určitě na škodu, pořad už ale za tři roky svého vysílání sklouzl k něčemu, co se nedá nazvat jinak než sexistický stand-up plný urážek.

Pouze u dvou z celkového počtu pěti lovců probíhá pořad bez nějakých větších posměšků a vulgarit. Týká se to žen, u kterých si Ondřej Sokol takové impertinence nedovolí. Belladonna v podání Viktorie Mertové a Kvízová dáma v těle Dagmar Jandové snesou sice nějaké ty vtipy na svoji osobu, rozhodně ale nejsou nejčastějším cílem moderátora.

Tím jsou především tři mužští lovci. Z Jiřího Martínka alias Doktora Vševěda si Ondřej Sokol neustále dělá legraci ohledně jeho bezmezných znalostí. Říká o něm, že je to stroj či naprogramovaný počítač, který nemá žádné emoce a zná pouze správné odpovědi. Někdy to sklouzne i k lehkým urážkám.

Daleko horší je to ale v momentě, kdy se ve studiu sejde Ondřej Sokol a lovec Kalkulátor v podání Jakuba Kvášovského. V tomto momentě se pořad mění v sexistický dialog, ve kterém Ondřej Sokol z Kalkulátora dělá doslova sexuálního nadsamce, násilníka či zvrhlíka, v některých případech dokonce pedofila či sexem posedlého devianta. Kalkulátor bohužel na jeho hru přistoupil a jejich rozhovory jsou tak většinou absolutně nechutné a plné dvojsmyslných narážek či náznakových podtextů. V tomto momentě snad musí slušní lidé přepínat televizi, protože se to opravdu nedá poslouchat. Bohužel to, zřejmě kvůli zábavě pro diváky, moderátor nepříjemně eskaluje a k podobnému tématu se pořad dostává čím dál častěji.

Nakonec tu pak máme Václava Slabyhoudka jako pana Lišáka. Toho Ondřej Sokol od začátku do konce pořadu bezostyšně uráží. Přestože je pan Lišák vystudovaný právník, Sokol o něm často hovoří jako o neschopném miminku či malém dítěti, které ještě nikdy nepolíbilo děvče a není schopné se o sebe postarat. Václav Slabyhoudek si toho sice nevšímá, ale nikomu takové chování moderátora jistě nemůže být příjemné. Sokolovy urážky totiž neberou konce.

Možná by neškodilo, kdyby moderátor trochu ubral, než si proti sobě poštve tolik televizních diváků, že se na pořad už nebude nikdo dívat. Někomu to samozřejmě může přijít zábavné, ale běžným lidem se z takového stylu moderování může udělat i nevolno.

Zpracováno na základě:

a vlastního názoru na sledování pořadu Na lovu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz